Milli Gazete, Saadet Partisi'ni "Sisi ile aynı cepheye" koyan İbrahim Karagül'e cevap verdi: Trollüğü bırak, seçimlere kadar nefes al

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül, Saadet Partisi'nin Sisi ile ortak hareket ettiğini öne sürmüştü. Milli Gazete, Karagül için "Eskiden hakkaniyetli yazılar yazardı, ne yedirdiler bilinmez, irtifa kaybediyor" dedi

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 31 Aralık tarihli yazısında Saadet Partisi'ni Abdulfettah Sisi ile "aynı cephede" olmakla suçladı. 

Karagül, söz konusu yazısında şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Libya’da ne işimiz var” diyenler aslında Türkiye’yi savunmasız bırakmaya dönük çokuluslu hesapların içerideki pazarlamasını yapıyorlar. CHP’nin vatanseverleri, İYİ Parti’nin milliyetçileri, Saadet’in muhafazakârları, Türkiye duyarlılığınız nerede?"

Bu satırlara, Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete'den cevap geldi.

"Seçimler bitti ya; tamam hiç değilse bir sonraki seçime kadar biraz nefes alır; troll-yazarların safsataları, yalanları, iftiraları tatil yüzü görür sanmıştık. Yanılmışız" ifadelerini kullanan gazete şöyle yazdı:

"Dün iki muadiliniz birden kapısına kilit vurdu, ibret almak gerekmez mi?"

Bir ulusal gazetenin emanet edildiği isim... Eskiden yazı yazardı; hakkaniyetli yazılar, tahlil ve analizler... Yeri gelir gazetesinde iktidarı eleştirecek yüreğe sahipti. Ne yedirdiler, ne içirdiler, hangi karışımla kafasını karıştırdılar bilinmez; irtifa kaybediyor zat-ı alileri. Troll'lüğü epeyce sevmişe benziyor.

İktidarın Libya ile deniz sınırı mutabakatına günlerdir destek veren Saadet Partisi'ne laf söyleme gayreti içerisine girmiş. Saadet'i hain bir ittifaka yazacak ya illa; zorlamış, zorlamış ve taaa Sisi'ye kadar götürmüş Saadet Partisi'ni. Ayıp! Tamam sizden "vicdan" bekleyen yok.  Tamam illa çamur atacaksınız anladık. Ama hiç değilse birazcık Saadet Partisi'nin ne dediğine, ne söylediğine de kulak verme zahmetine girseydiniz fena olmazdı.

Her şey bir tarafa, okuyucunuza ayıp ediyorsunuz. Daha dün iki muadiliniz birden kapısına kilit vurdu, ibret almak gerekmez mi?


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU