İstanbul Havalimanı'nda pankartla yolcu beklemek yasaklandı

Karşılayacağı yolcuyu tanımayanlar, para ödeyerek 'meeting lounge' adlı alana girecek ve yolcusunu orada bekleyecek

Fotoğraf: AA

İstanbul Havalimanı’nda artık eldeki kağıda isim yazarak yolcu beklemek yasaklandı. Karara göre, beklediği yolcuyu tanımayanlar belli bir ücret ödeyerek ‘meeting lounge’ adlı alanda bekleyecek ve gelen yolcuyla o alanda buluşacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı “Buraya gelen kişi karşıdan kimi beklediğini bilmiş olacak. Yolcu ismi belirttiğinde misafiriyle buluşup yoluna devam edecek. Böylece müşteri geldiğinde ‘Beni kim, nerede karşılayacak?’ gibi tedirginlikleri de bir nebze yok etmiş bulunuyoruz. Korsan faaliyetleri engellemek noktasında ‘meeting lounge’ önemli misyon eda edecek. Ülkemizde turizmin gelişmesiyle hanutçuluk adıyla faaliyet gösteren, çok da şık olmayan davranışları engelleme noktasında bize güç katmış olacak” dedi.

Havalimanında tanımadığı yolcularını karşılamak isteyenler ücret ödeyerek ‘meeting lounge’ alanına girerek, karşılamak istedikleri kişilerin adını görevlilere bildirecek. Beklenen yolcuların adları ekranda görülecek. ‘Meeting lounge’ 31 Mart’a kadar ücretsiz olacak. Uygulama hazırlığının üç ay sürdüğünü belirten Şanlı sözlerine şöyle devam etti:

Güvenlik Komisyonunda alınan karar gereğince, 31 Aralık’tan itibaren artık elinde pankart kaldırarak, misafir bekleme uygulamasını sonlandırmış olacağız. Karşılayıcılar 31 Mart’a kadar bir ücret ödemeyecek. Ondan sonrasında da ticaret amaçlı değil ama buradaki hizmetlerin karşılanması için bir katılım payı ödenmiş olacak. Onun dışında gelen kişi, kimi karşılayacağını biliyorsa, yani bir vatandaşımız annesi, babasını, arkadaşını, yakınını karşılayacaksa onlar da ilerideki buluşma noktalarında ya da burada kenarda bekleyerek, karşılayabilirler veya buradaki hizmetlerden yararlanabilirler. Bir kural varsa buna uyma ve uymama noktasında belli yaptırımlarımız olacak. Havalimanı içinde pankartla bir yolcu karşılamayı hanutçuluk olarak addedeceğiz. Bununla ilgili yapacağımız eylemleri ilgili kanunlar kapsamında tedrici olarak arttırmış bulunacağız.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU