Yılbaşını "Emperyalizmin sömürü aracı" olarak gören AGD, 81 ilde Mekke'nin Fethi'ni kutlayacak

Anadolu Gençlik Derneği her yıl olduğu gibi bu yılbaşı gecesinde de alternatif bir program düzenliyor

Fotoğraf: AA

Milli Görüş hareketinin gençlik örgütü Anadolu Gençlik Derneği (AGD), her sene olduğu gibi bu yılbaşı gecesinde alternatif kutlamalara imza atacak.

81 ilde Mekke'nin Fethi'ni kutlamaya hazırlanan AGD vatandaşları bu programlara davet etti.

AGD Eskişehir Şube Başkanı Zahit Hünerli, Suriye İç Savaşı, Filistin ve Libya'da gerçekleşen şiddet olaylarına atıf yaparak "Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de, hazırlıkları günler öncesinden başlayan yılbaşı gecesi eğlenceliridir.

Biz, yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz"

Derneğin Aydın Şube Başkanı Cevat Alpe ise "Bilindiği gibi yeryüzünün ilk binası Kâbe'nin bulunduğu şehir olan Mekke, Müslümanlar tarafından 630 yılı Ocak ayında fethedilmiştir. Buz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz" ifadelerini kullandı.

600 farklı noktada Mekke'nin Fethi kutlanacak

AGD Kayseri Başkan Vekili Halil Tayyip Söbüoğlu, yılbaşı kutlamalarını "Emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak" gördüklerini söyledi. Söbüoğlu, AGD'nin 600 farklı noktada Mekke'nin Fethi'ni kutlayacağını kaydetti.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU