Maduro'nun Suriyeli yardımcısı... Venezuela ekonomisi nasıl ona emanet edildi?

Tareck Al Aissami 2017 yılından bu yana ekonomiden sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı

Tareck Al Aissami ve Nicolas Maduro (Rayner Pena R. / El Pitazo)

Suriye asıllı Tareck Al Aissami bir avukat. 

2008-2012 yılları arasında içişleri ve adalet bakanlığı görevlerinde bulunan Al Aissami 2017 yılında Maduro tarafından yardımcı olarak atandı. Ülke ekonomisi o zamandan beri Al Aissami’ye emanet.

ABD 2017 yılında uluslararası uyuşturucu ticareti suçlamasıyla Aissami'ye birçok yaptırım kararı almıştı.

Venezuela muhalefeti ise Al Aissami’yi Hizbullah, Hamas ve İran’la işbirliği yapmakla suçluyor. 

Erdoğan’la görüşmüştü

18 Ocak’ta resmi ziyaret kapsamında Türkiye’ye gelen Tarek Al Aissami, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 40 dakika sürmüştü.

 

 

Suriye asıllı bir avukat

1974 yılında Venezuela’da dünyaya gelen Al Aissami, Suriye’nin Suveyde kentinden göçen bir ailenin ferdi. Üniversite yıllarında siyasi faaliyetlere katıldı. Bir süre sonra hali hazırda iktidarda olan Sosyalist Partisi’ne katılan Suriye asıllı avukat, 2005 yılında parti başkan yardımcısı oldu.

 

 

Bu sürede Venezuela eski Devlet Başkanı Hugo Chavez’le yakınlaşan Al Aissami, 2008 yılında adalet bakanı olarak atandı. Maduro’yu varisi olarak ilan eden Chavez’in ölümünden sonra Devlet Başkanı Yardımcılığı görevine getirildi.

Al Aissami'nin babası Zeydan Al Aissami ise eski bir Arap Sosyalist Baas Partisi üyesi. Zeydan’ın 1992 yılında eski Devlet Başkanı Hugo Chavez liderliğinde gerçekleştirilen darbe girişimini destekleyenler arasında olduğu iddia ediliyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU