Greta Thunberg: Trump’la konuşmak tamamen zaman kaybı

Çevre aktivisti Greta Thunberg, Donald Trump’la küresel ısınma üzerine konuşmanın tamamen zaman kaybı olduğunu söyledi

Thunberg, TIME dergisi tarafından yılın kişisi seçilmişti (Reuters)

Genç çevre aktivisti Greta Thunberg, bu yıl New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde ABD Başkanı Donald Trump’la küresel ısınma üzerine konuşmamasıyla ilgili sorulan soruya, “Trump’la konuşarak zamanımı harcayamazdım” diye cevap verdi. 

BBC’nin Today isimli radyo programına konuşan Thunberg, kendisine yapılan kişisel saldırıların komik olduğunu belirterek, normal bir hayata geri dönmeyi umduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylülde New York’ta düzenlenen zirvede 16 yaşındaki İsveçli aktivistin Trump’a yönelttiği bakışlar sosyal medyada çokça konuşulmuş ve medya tarafından “ölüm bakışı” diye nitelendirilmişti. Reuters’ın aktardığına göre Trump iklim bilimini sorgulamış, ABD’yi 2015 Paris İklim Anlaşması’ndan çıkarmıştı. 

Bahsi geçen programda Thunberg’e, eğer Trump’la konuşsaydı ona ne diyeceği üzerine sorulan soruya, “Dürüst olmak gerekirse bir şey söyleceğimi sanmıyorum çünkü belli ki bilim insanlarını ve uzmanlarını dinlemiyor. Beni neden dinlesin ki?” diye cevap verdi. 

Bu yüzden muhtemelen hiçbir şey söylemezdim, zamanımı boşa harcamazdım.

Aşırı sağcı Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yakın zamanda Greta Thunber’i eleştirerek, “Basının böyle bir velede yer ayırması gerçekten etkileyici” demişti. Donald Trump’sa Twitter’da yaptığı paylaşımda Thunberg’in öfke kontrolü problemi üzerine çalışması gerektiğini söylemişti. 

Kendisine yapılan kişisel saldırılara dair de Thunberg, “Bu saldırılar sadece komik çünkü açıkça herhangi bir anlam ifade etmiyorlar” ifadelerini kullandı. 

Tabii ki bir anlamı var, istemedikleri değişimi gençlerin getirmesinden korkuyorlar bu da bizim doğru olanı yaptığımızı kanıtlıyor. Bizi bir çeşit tehdit olarak algılıyorlar.

Thunberg, bu ay TIME dergisi tarafından yılın kişisi seçilmişti. 

16 yaşındaki iklim aktivistinin 2018’de İsveç parlamentosu önünde başlattığı oturma eylemi tüm dünyada yankı uyandırarak pek çok gencin iklim krizi konusunda eylem düzenlemesine ilham olmuştu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU