Halife Harun Reşid zamanından kalma altın para bulundu

Altınların çıkarıldığı kazı alanı, Abbasi yönetimindeki önemli bir üretim merkeziydi

(İsrail Eski Eserler İdaresi)

İsrailli arkeologlar, ülkenin orta kısmında yer alan Yavne kentinde bin 200 yıllık altın sikkeler buldu.

Kazıyı İsrail Eski Eserler Kurumu adına yürüten Liat Nadav-Ziv ve Dr. Elle Haddad’ın liderliğindeki arkeologlar pazar günü, altın sikkeleri küçük ve çatlak bir kumbarada bulduklarını açıkladı.

The Jerusalem Post’a konuşan Nadav-Ziv, alandan çıkarılan diğer buluntuları katalogladığı esnada sevinç çığlıkları duyduğunu söyledi. Çığlıkları duyduğu yöne giden Nadav-Ziv, sikkelerin bulunduğu kumbarayı gördü. Nadav-Ziv o anları şöyle anlattı:

Çığlıkların geldiği yöne baktım. Kıdemli arkeolog Marc Molkondov'un heyecanla bana yaklaştığını gördüm. Hazinenin bulunduğu alana kadar onu izledik ve vardığımızda gözlerime inanamadım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancient origins’te yer alan habere göre, madeni para uzmanı Dr. Robert Kool buluntuları inceledi. En önemli sikkelerden birinin Halife Harun Reşid’in saltanatına ait olduğu ortaya çıktı.

Altınların çıkarıldığı kazı alanı, o dönemde Abbasilerin yönetimindeki önemli bir üretim merkeziydi. Söz konusu dönem, İslam dünyasında sanatın ve bilimin zirveye ulaştığı İslami Altın Çağ diye niteleniyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU