Gelecek Partili Üstün: Yaşanan Saray darbesiydi, Davutoğlu’nun Menderes’ten tek farkı idam edilmemiş olması

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Davutoğlu’nun başbakanlıktan istifa etmesine giden süreçle ilgili açıklamalar yaptı

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, TV5’te dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu’nun Başbakanlıktan istifa ettiği sürece gönderme yapan Üstün, “Bir saray darbesiyle, yüzde 50 oy almış seçilmiş bir başbakan, iktidardan uzaklaştırıldı. Menderes’e ağıtlar yakıyoruz; yakmamız da lazım. Peki, Davutoğlu’nda eksik kalan ne kalmış? Bir tek idam etmemişler” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şeffaflık ve Siyasi Etik Kanunları engellendi

Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde TBMM’ye “Şeffaflık Kanunu” tasarısı gönderildiğini hatırlatan Üstün, “Biz buna ‘Şeffaflık Yasası’ dedik ama bu yolsuzlukla ve hırsızlıkla mücadele kanunuydu” ifadelerini kullandı.

Üstün, “Siyasi Etik Kanunu’nun” da “bir telefonla” engellendiğini savundu.

"Parti bana kalsın" diyenler işin içindeydi

Üstün, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Davutoğlu ile bir rekabete girip girmediği sorusuna şöyle cevap verdi:

İçerisinde uhde kalmış kişiler bu işin içindeydi. Biran önce başbakan olmak isteyenler bu işin içinde. Bakan olmak isteyenler bu işin içindeydi. Genel başkanlık hedefi olanlar, ileride bu parti bana kalsın diyen kim varsa bir araya geldi… Farklı sebeplerden bu siyasi darbeye omuz attılar. AK Parti’ye sonradan gelenler mevcut başbakan hücum edelim, Cumhurbaşkanına göz kırpalım diyenlerde bu işin içindeydi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan Üstün, 4 dönem boyunca AK Parti milletvekili olarak görev yapmıştı.

 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU