Selvi: İmamoğlu’nun iki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak istediği söyleniyor

Selvi, İmamoğlu ve ekibinin "Bir başarı hikâyesi yazarsak, bu başarı İmamoğlu’nu her makama taşır" düşüncesinde olduğunu ifade etti

Fotoğraf: İHA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gelecek dönem cumhurbaşkanlığı adaylığına dair bir kulis bilgisi aktardı.

Selvi, "İmamoğlu'nun, iki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak istediği söyleniyor" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İlk belediye başkanları ilk dönem bir sistem kuruyor, yatırımlar yapıyor ama onların sonuçları ancak ikinci dönem alınabiliyor" diyen Selvi, "Ekrem İmamoğlu, büyük bir başarı göstererek İstanbul seçimlerini kazandı ancak henüz bir başarı hikâyesi yazılamadı" ifadesini kullandı.

Hürriyet'te "İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor mu?" başlığıyla bir yazı kaleme alan Selvi, İmamoğlu ve ekibinin “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda bir başarı hikâyesi yazarsak, bu başarı İmamoğlu’nu her makama taşır” düşüncesiyle hareket ettiğini ifade etti.

Selvi yazısının devamında şunları kaydetti: 

Benim anladığım, “Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı gibi bir hedefi yok” denilmiyor. Böyle bir hedefi var ama iki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıp arkasında bir başarı hikâyesi oluşturduktan sonra aday olacağı ifade ediliyor. Yani ayakları yere basıyor, sağlam gidiyorlar. Bu yönünü tuttum. Ancak İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nı da iki dönem yapmayı planlıyordu. Elbette ki hesabı iki dönemin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktı ama bir dönemin sonunda hedeflediği koltuğa ulaşmış oldu.


 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU