Dilipak: Bunları yazınca yine birilerinin canı sıkılacak; savcılar soruşturma açmayacak, BİK ve İletişim Başkanlığı sessiz kalacak

Dilipak bazı gazetelerin tiraj rakamlarını fazla gösterdiğini iddia etti

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, gazetelerin satış rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek tirajların fazla gösterildiğini iddia etti.

“100 binli rakamlarda 8 gazete var. Ama aslında onların 5’inin toplamı 200.000 etmez” diyen Dilipak, “Biliyorum, bunları yazınca yine birilerinin canı sıkılacak. Savcılar soruşturma açmayacak, BİK açıklama yapmayacak, İletişim Başkanlığı da bu konularda sessiz kalacak” tepkisini gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşananları “Sonu belli olan bir felakete doğru, yokuş aşağı, koşarak gidiyoruz sanki” sözleriyle değerlendiren Dilipak, Akit’te “2020’ye girerken tiraj raporu” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Bazı gazetelerin tiraj rakamlarını paylaşan Dilipak, “Media bu ‘sahtecilik’ üzerinden BİK üzerinden kamuyu, ‘tıklama’ sayısı üzerinden özel sektördeki reklam vereni ve okurlarını aldatmaya devam ediyor” dedi.

Dilipak şöyle devam etti:

Okur gazeteler de ne arıyor, ne okuyor, o da bir başka alem. Tencere yuvarlandı kapağını buldu. Okur gazetesini, gazete okurunu üretti. Biz hep birlikte kendimizi değiştirmemiz gerek. Bu gidişat iyi değil, yarın çok geç olabilir. Media insanların beynine, kalbine, vijdanına dokunuyor. Hep birlikte kirlettiğimiz havayı teneffüs ettiğimiz gibi bu mediadan besleniyoruz. Suyu filitre ediyoruz da, medianın filitresi de yok! Sonu belli olan bir felakete doğru, yokuş aşağı, koşarak gidiyoruz sanki!
(…) Biliyorum, bunları yazınca yine birilerinin canı sıkılacak. Savcılar soruşturma açmayacak, BİK açıklama yapmayacak, İletişim Başkanlığı da bu konularda sessiz kalacak.

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU