Londra'daki Türk restoran işletmecisi göçmen yanlısı mesajının ardından ölüm tehditleri alıyor 

İbrahim Doğuş’un Londra’daki restoranında verilen hesap fişlerinde şu not yazıyor: “Brexit kötüdür. Britanya’yı göçmenler harika yapıyor. Ayrıca bugün yemeğinizi onlar pişirdi ve servis etti.”

Londra’da bir restoran işleten Türk kökenli İbrahim Doğuş, müşterilerine verdiği hesap fişlerine yazdığı göçmenleri destekleyen ve Brexit karşıtı not nedeniyle ölüm tehditleri aldığını ancak bu uygulamadan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Notun fark edilmesinin ardından Doğuş ve restoran çalışanları Brexit yanlısı kişiler tarafından telefonda hakarete uğradı. Ayrıca internette restoranla ilgili kötü yorumlar yazılmaya başlandı.  

Konuyla ilgili The Independent’a konuşan İbrahim Doğuş şunları söyledi: “Sosyal medyada organize olmuş aşırı sağcı grupların hedefi haline geldik. Ve öyle görünüyor ki TripAdvisor, Google Business ve Facebook üzerinde sahte yorumlar bırakarak işletmemize saldırmak için birbirlerini teşvik ediyorlar.”

İbrahim Doğuş’un Westminster Kitchen adlı restoranında verilen fişlerde şu not yazıyor: “Brexit kötüdür. Britanya’yı göçmenler harika yapıyor. Ayrıca bugün yemeğinizi onlar pişirdi ve servis etti.”

Restoranın Londra’daki diğer iki şubesindeki fişlerde de aynı not yazıyor.

Ölüm tehditleri ve hakaretlere maruz kalan İbrahim Doğuş, fişlerden mesajı kaldırmak gibi bir planının olmadığını ifade etti. Doğuş, “Mesaj 1 Şubat’a kadar fişlerde kalacak ve sonra da fişlere farklı bir mesaj ekleyeceğiz. Sevginin nefrete karşı kazanacağına inanıyorum. Irkçılıklarını siyasi aktivizm adı altında gizlemeye çalışanlar bir kez daha yakayı ele verecekler.”

Restoranın fişlerinde, göçmenleri destekleyen ve  Brexit karşıtı mesajı yayınlamasından bu yana çalışanlarının “şiddet ve hakaret tehditleri nedeniyle endişelendiklerini” belirten Doğuş, birçok müşterinin aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson’ın adıyla rezervasyon yaptırmaya çalıştıklarını ve “hakaret içeren bir dil” kullandıklarını vurguladı.

Tommy Robinson Pazar günü Facebook’ta yaptığı bir paylaşımda restorana ait fişlerden birinin fotoğrafına yer vererek, altına “Yemek işlerine neden siyaseti karıştırıyorlar?” notunu düşmüştü.

İbrahim Doğuş devam eden ölüm tehditleri ve hakaretler nedeniyle restoranının ve personelinin güvenliğini sağlamak için Metropolitan Polis Teşkilatı’na başvurmak zorunda kaldığını ifade etti.

Doğuş, “Müdürümüz Maliq Konjuhi birinin gelip restorana fiziksel saldırıda bulunmasından endişe ettiğini söylüyor” dedi.

Doğuş restoranının konum olarak parlamentoya yakınlığı nedeniyle “siyasiler arasında çok popüler” olduğunu da ekledi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU