Öğretmen adaylarının itirazı var: KPSS'de yeterli puan alıyoruz mülakatta haksızlık yapılıyor

Atanamayan öğretmenlerin iddiası: Milli Eğitim Bakanlığı, güvenlik soruşturmasındaki bilgilere göre mülakatlarda bazı adaylara düşük puan verdi

Öğretmen olmak için KPSS’ye giren, yeterli puanı elde eden ancak mülakatta gerekli puanı alamayan ve ataması yapılmayan öğretmen adaylarının bir iddiası var: Güvenlik soruşturmasındaki bilgilere göre sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında bazı adaylara düşük puan verildiği… 

İddia bu kadar da değil; KPSS mülakatlarında gerekli olan 60 puanın altında verilmesinin nedeni, güvenlik soruşturmalarında kendileri hakkında değil yakınları hakkında çıkan FETÖ suçlamaları. 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da bu konu üzerinde çalışıyor ve mülakat sisteminin kalkmasını talep ediyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki sistem şöyle işliyor

MEB’de bazı branşlarda taban puanlar şu şekilde: 

Sınıf öğretmenliği: 72  
Okul öncesi öğretmenliği:77 
Fen Bilimleri: 77 
Türk Dili Edebiyat: 84 
PDR-Rehberlik: 80
İlköğretim Matematik: 72 
Coğrafya: 83 
Sosyal Bilgiler: 81
Müzik: 61 
Türkçe: 77 
Beden Eğitimi: 77 
Din Kültürü: 76  

Ancak KPSS puanı ne olursa olsun atama için mülakattan 60 almak gerekiyor. Bu noktada da atanamayan öğretmenlerin iddiası devreye giriyor. Öğretmen adayları açtıkları “Mülakat mağduru atanamayan öğretmen” hesabından sınav ve mülakat sonuçlarını paylaşarak bu duruma bir son verilmesini istiyor. 

 

 

 


Mülakat puanı düşük verilen aday sayısının kaç kişi olduğu belli değil. Ayrıca mülakat puanının neden düşük olduğuna ilişkin olarak, bu adaylara resmi olarak yapılan bir açıklama da yapılmadığı belirtiliyor. Mülakattan, 60 ve altında puan verilen adaylar, ya Kamu Denetçiliği Kurumuna itirazda bulunacak ya da idari yargıda dava açabiliyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU