Spor dünyasında 2019'a damga vuranlar: Galatasaray, Ali Koç, Fatih Terim, Burak Yılmaz...

2019'da medyada en çok konuşulanlar belli oldu. Takımlarda Galatasaray, yöneticilerde Ali Koç, teknik direktörlerde Fatih Terim ve futbolcularda Burak Yılmaz liselerin ilk sırasında yer aldı

Fotoğraf: AA

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için hazırlanan 2019 yılı medya raporuyla yıl boyunca spor dünyasında futbol takımı, futbolcu, teknik direktör ve yönetici kategorilerindeki en popüler isimler belirlendi.

Yazılı basın ve internet medyasında çıkan haberlerin derlendiği rapora göre, 2019 yılının en çok konuşulan takımı, 3 kupa kazanan Galatasaray oldu. 

Yönetici olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik adamlar arasında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolcular kategorisinde Beşiktaş'ın milli futbolcusu Burak Yılmaz, spor basınında adı en çok geçen isimler olarak dikkati çekti.

 

20190519_2_36528537_44626118_Web.jpg
Galatasaray, 2019'da Süper Lig, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı / Fotoğraf: AA

 

2019'u 3 kupayla kapatan Galatasaray zirvede yer aldı

Fatih Terim önderliğinde başarılara imza atan Galatasaray için 2019 yılı ligde ve Avrupa’da hareketli başladı. 

Geçtiğimiz ara transfer döneminde hücum hattına Mbaye Diagne ve Konstantinos Mitrouglu olmak üzere 2 golcü birden katan sarı-kırmızılı takım, Türkiye’deki tüm kupaları kazanmayı başardı. 

Medipol Başakşehir ile sürdürdüğü lig yarışında ipi göğüsleyen taraf olan Galatasaray, Türkiye Kupası ile Süper Kupa’yı da müzesine götürdü. 

Ligde 22. kez mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe ile lig şampiyonluğu sayısında, farkı üçe çıkardı. Şampiyonlar Ligi’ne direk katılma hakkı kazanan Galatasaray, grupta istediği sonuçları alamayarak Avrupa’ya veda etti. 
MTM’nin raporuna göre 2019 yılında 953 bin 743 habere konu edilen Galatasaray, en çok konuşulan takım oldu. Onu ikinci sırada 926 bin 433 haber ile Fenerbahçe, üçüncü sırada ise 872 bin 647 haber sayısı ile Beşiktaş takip etti.

En çok konuşulan takımlar şöyle: 

 

 

Ali Koç 2.jpg
Ali Koç / Fotoğraf: AA

 

Medya Ali Koç’u konuştu

2019 yılına Ersun Yanal yönetiminde, ikinci yarıdaki tüm maçları kazanma parolasıyla başlayan Fenerbahçe, her ne kadar üst sıralara tırmanmış olsa da, ligi 6. sırada tamamladı. 

Kulübün içinde bulunduğu, finansal zorlukların üstesinden gelebilmek için yoğun uğraş veren başkan Ali Koç, "Fener Ol" projesini hayata geçirdi. Organizasyon kapsamında düzenlene "Win-Win" geceleriyle takıma önemli ölçüde maddi kaynak sağlayan başkan Ali Koç, Ergin Ataman ile Fatih Terim hakkında söylemleri başta olmak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu Nihat Özdemir ile olan görüşmesi, "HeForShe" kampanyası, Emre Belözoğlu transferi gibi konularla uzun süre adından söz ettirdi. 

2019-2020 sezonunda 5 yıldır hasret kalınan Türkiye Süper Ligi şampiyonluğunu taraftara yaşatmak isteyen Ali Koç, Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre 103 bin 419 habere konu olarak spor medyasında en fazla yer alan kulüp başkanı oldu. Bu alanda Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman, 96 bin 420 haberle ikinci, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 66 bin 642 haberle üçüncü sırada yer aldı.

En çok konuşulan yöneticiler şöyle:

 

 

Fatih Terim - AA1.jpg
Fatih Terim / Fotoğraf: AA

 

Teknik direktörlerde Fatih Terim zirvede

Türk futbol tarihinin en başarılı teknik direktörlerinden biri olan Fatih Terim, Galatasaray’ın başında görev yaptığı 11 sezonda 9. şampiyonluğunu kazanarak ulaşılması zor bir rekora imza attı. Tebrübeli teknik adam, takımına üst üste 2. toplamda ise 22. şampiyonluğu kazandırdı. 

Hem başarıları hem de demeçleriyle sürekli gündemde kalmayı başaran Terim, 2019 yılına yaptığı açıklamalarla damga vurdu. Geride bıraktığımız yılda özellikle milli takımdan aldığı tazminat, tazminatın bağışlanması, hakemlere yönelik ifadeleri, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) cezaları ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaşadığı polemikler ile gündeme geldi. 

Hamza Hamzaoğlu’nun ardından Galatasaray’a tekrardan bir senede üç kupa kazandırmayı başarın Fatih Terim, 279 bin 869 haberde yer alarak en çok konuşulan antrenörler listesinde zirveyi kimseye bırakmadı. 2019'da Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı'nda görev yapan Şenol Güneş, 182 bin 577 haberle listede ikinci olurken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 164 bin 503 haberle üçüncü oldu.

En çok konuşulan teknik direktörler şöyle: 

 

 

Burak Yılmaz 22- AA.jpg
Burak Yılmaz / Fotoğraf: AA

 

Burak Yılmaz yıl boyu gündemdeydi

Son yıllarda gösterdiği performansla başarılı bir grafik yakalayan Burak Yılmaz, hem Beşiktaş hem de A Milli Takım'ın vazgeçilmezlerinden oldu. 

Burak Yılmaz geride bıraktığımız yılda; çakarlı araç kullanması, yaşadığı sakatlıklar, Serie A ekiplerinden Lecce ile adının transfer dedikodularına karışması gibi konularla bolca gündeme geldi. Verdiği demeçler ve yaptığı paylaşımlar ile sürekli ön planda kalmayı başaran golcü futbolcu, sadece spor haberleri ile değil siyasi ve magazinsel haberlerin içinde de boy gösterdi. 

Yıl boyunca toplamda 93 bin 693 haberde yer alan Burak Yılmaz 2019 yılının en çok konuşulan futbolcusu olmayı başardı. Onu ikinci sırada 87 bin 293 haber ile Galatasaray’ın üst düzey beklentiyle transfer ettiği Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao takip etti. Fenerbahçe'nin ve A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Emre Belözoğlu, 80 bin 703 haberle listenin üçüncü sırasında yer aldı.

En çok konuşulan futbolcular şöyle: 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU