CHP'den istifa eden Sinan Aygün, Independent Türkçe'ye konuştu: "Siz istemiyorsanız ben sizi hiç istemiyorum” dedim istifa ettim

2011 seçimleriyle CHP Ankara Milletvekili olarak Meclis'e giren ve bir dönem milletvekilliği yapan Sinan Aygün, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti

Fotoğraf: AA

Eski CHP milletvekili, Ankara Ticaret Odası'nın eski Başkanı ve Togo Kuleleri inşaatının müteahhidi Sinan Aygün, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti. 

Independent Türkçe'ye konuşan Sinan Aygün, partisinin kendisini daha önce Disiplin Kurulu'na sevk ettiğini hatırlatarak "Parti bu işlerle uğraşmasın istedim. Yok benim ifademi alacaklar. Bu nedenle partinin üyeliğinden istifa ettim" dedi. 

Aygün, istifa kararının ardından kendisine bir dönüşün olmadığını söyleyerek şöyle devam etti: 

Konu henüz soruşturma aşamasında ve mahkeme sonucu belli değil. Beni disipline vermeleri kesin ihraç istemeleri hoş olmadı. Daha mahkeme belli değil, ben mi haklıyım o mu haklı belli değil. Ne yapmışım bir suç olayını savcılığa bildirmişim. Bu ihraç sebebi ise “Siz istemiyorsanız ben de sizi hiç istemiyorum" dedim istifa ettim geçti gitti.


Aygün, Twitter hesabından istifa dilekçesinin fotoğrafını da paylaştı: 


Ne olmuştu? 

Aygün, Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odasına açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti. Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Bu iddialar tartışılmaya devam ederken Sinan Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

CHP il yönetimi, Aygün’ü “tedbirli” olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. 

Mansur Yavaş, Sinan Aygün’ün rüşvet iddiasıyla ilgili şunları söylemiş ve kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. 

Sinan Aygün’e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar. Bu yapılan yer için okul yapılmamış, hastane yok. Bir konuşmada (belediye meclis üyelerini kastederek) ‘Okul ne kadara olur?’ diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar. Karşıdaki kişi ‘Olur mu 25 milyon falandır’ diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor.

Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım.

Yavaş’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili Aygün, "Sayın Yavaş diyor ki 'Parayı FETÖ’cülere verdi, yurt dışına kaçtı' Bu sene 40’ıncı yılım benim. Hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına bir lira para yollamadım. Yurt dışında gayrimenkul almadım. Acaba Londra’da kimin evi var, kimlerin ne şirketleri var? Bir de bunun araştırın bakalım. FETÖ’cülükle suçlanacak en son insan benim" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, Sinan Aygün’ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 3 CHP’li Meclis üyesi hakkında yaptığı suç duyurusuyla gündeme gelen iddiaları incelemek üzere iki mülkiye müfettişi görevlendirmişti. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU