ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Irak ve Suriye’deki hava saldırılarına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD'nin bölgedeki çıkarları için "ilave adımlar" atabileceklerini belirtti

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak'taki koalisyon güçlerine ait bir üsse hava saldırısı düzenlenmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Pompeo, ABD hava saldırılarını İran'a verilen "net bir cevap" olarak nitelendirdi.

Bombardımanın cuma günü Irak'taki koalisyon üssüne düzenlenen ve bir ABD'li sivilin yaşamını kaybettiği saldırıya misilleme olarak gerçekleştirildiği bildirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak'taki gelişmeler üzerine Florida'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Pompeo, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley, görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Pompeo, "Bugün Irak'ta attığımız adım, Başkan Trump'ın da aylardır belirttiği gibi, İran'ın Amerikan askerinin hayatını tehlikeye atması durumunda kendilerine vereceğimiz net bir cevap konusundaki kararlılığımızı göstermektedir" dedi. 

Benzer bir olayın tekrarlanması durumunda askeri olarak cevap vermekten kaçınmayacaklarını söyleyen Pompeo, ABD'nin bölgedeki çıkarları için "ilave adımlar" atabileceklerini belirtti.

5 hedefe hava saldırısı

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman tarafından yapılan açıklamaya göre üçü Irak'ta ikisi de Suriye'de bulunan 5 Hizbullah hedefinde komuta ve kontrol merkezleri ile cephanelikler imha edildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU