Fehmi Koru: Satışlarının düşmesi sebebiyle iki gazete kapanıyor deniyor; bu işte bir yanlışlık olmalı

TürkMedya bünyesinde faaliyet gösteren 2 gazetenin kapatılacağı iddiasını yazan Koru, tiraj rakamlarından bir gariplik olduğunu iddia etti

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Fehmi Koru, TürkMedya grubu bünyesinde bulunan Star ve Güneş gazetelerin kapatılacağı, Kanal 24’ün de küçüleceği iddiaları hakkında bir yazı kaleme aldı.

“Sebep satışlarının düşmesi imiş” diyen Koru, “Bu işte bir yanlışlık olmalı” diyerek gazete satış rakamlarını paylaştı.

“Üşenmedim, son birkaç ayın raporlarını inceledim” diyen Koru, "Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin satışları sürekli 100 binin üzerinde gözüküyor" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kişisel blogunda “Herhangi bir gazeteyi 100 binin üzerinde satışa ulaştırmak da orada tutabilmek de bir marifettir ve eğer bir gazete gerçekten 100 binin üzerinde satışa sahipse onu kapatmak pek akıllı işi değildir. Kafamın karışması bu yüzden…” diyen Koru şunları kaydetti:

Satış rakamları gerçeği yansıtmıyorsa, bu yalnızca adlarını sıkça geçirdiğim üç gazeteyle ilgili bir durum mudur, yoksa bütün gazetelerin tirajlarını da kuşkuyla mı karşılamak gerekiyor?
Öyle bir söylenti uzun zamandan beri ortalıkta dolaşıyor çünkü.
Haberleri eğip bükmeden doğru olarak vermekle yükümlü gazeteler kendi satışlarını makyajlayarak sunuyorlarsa, mesleğim adına, herkesten çok ben üzülürüm.

 

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU