Dilipak’tan yerli otomobil yazısı: Sen, ben, bizim oğlan, ahbap çavuşlar arası bir iş olmamalı bu iş

Dilipak projenin geç kaldığını söyleyerek “İnşallah bu proje bu defa da aceleye getirilmez, ya da savsaklanmaz” uyarısında bulundu

Fotoğraf: Twitter / @aDilipak

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu tarafından tanıtımı yapılan yerli otomobile dair bir yazı kaleme aldı.

Dilipak, “İnşallah geç kalan bu proje bu defa da aceleye getirilmez, ya da savsaklanmaz” diyerek, Sen, ben, bizim oğlan, ahbap çavuşlar arası bir iş olmamalı bu iş. “Yapacağız dedik yaptık” diye, ithal ikamesi ile yerli etiketi yapıştırıp bir otomobil üretirsek, yarın maliyetler yüksek çıkar yatırım zarar ederse bu işten yönetim de, millet de zarar eder” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Belki bir yıl sonra bu modelleri revize eder, şoförsüz otomobil de üretiriz. Şeytanın bacağını kırar Dronoto/Uçan oto da üretiriz” diyen Dilipak’ın, Akit’teki “Biz bu kafayla!..” başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

Milli otomobili niye Milli bir seferberlikle, kooperatif ortaklığı ile yapmıyoruz diyeceğim ama olan oldu... Şirketler de ortak olsun, yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız kooperatifçilik için de güzel ve doğru bir model oluşturamaz mı idik...
Kıbrıs harekatı sonrası milli bir hamle ile kendi çıkarma gemilerimizi yaptık… Bugün iyi bir tanıtımla yurtdışındaki vatandaşlar, İslam ülkeleri, Türk dünyası da destek verirdi bu projeye. İnşallah geç kalan bu proje bu defa da aceleye getirilmez, ya da savsaklanmaz.

"Aceleyle yeni bir yanlış yapılırsa..."

Sen, ben, bizim oğlan, ahbab çavuşlar arası bir iş olmamalı bu iş. “Yapacağız dedik yaptık” diye, ithal ikamesi ile yerli etiketi yapıştırıp bir otomobil üretirsek, yarın maliyetler yüksek çıkar yatırım zarar ederse bu işten yönetim de, millet de zarar eder. Daha da önemlisi bu iş sükût-u hayâle sebeb olur. İnsanlar benzer şekilde daha önce gerçekleştirilen ve bundan sonra gerçekleştirilecek olan projelere de inanmaz. Bunun böyle olmaması için herkesin bu konuya hassasiyet göstermesi gerek. Genellikle geç kalınan işlerde ikinci olumsuz bir şok dalga yaşanır ve aceleye getirilir.. Aceleyle yeni bir yanlış yapılırsa, daha sonrası için her anlamda risk çok daha fazla büyür ve hem işin ciddiyeti zarar görür ve hem de toplumun itimadı sabote edilmiş olur.

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU