Eskişehir'de bir grup "Milli Piyango haramdır" pankartlarıyla yürüdü

AGD Eskişehir Şubesi: Biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Mekke'nin fethi yürüyüşü" Eskişehir'de gerçekleşti.

AGD Eskişehir Şubesi Üniversite Başkanı Zahit Hünerli Çarşı cami meydanında toplanan vatandaşlara hitaben bir basın açıklaması yaptı.


Yapılan açıklamada Başkan Zahit Hünerli, yılbaşı gecesi eğlencelerine tepki göstererek şunları söyledi:

Miladi takvimle 2019 yılını birkaç gün sonra geride bırakacağız ancak unutmamamız gereken olaylar var. Suriye’de iç savaş dokuzuncu yılını bitirmek üzere. Filistin toprakları 70 yılı aşkındır İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. Yemen’de acımasız bir iç savaş devam ediyor, sadece bombalar değil açlık ve salgınlarda binlerce çocuğun ölüm nedeni. Libya’da sular durulmuş değil.

Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar devam ediyor. Nijerya’dan Somali’ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsal alanlar boşalmış, yüz binlerce insan toplama kamplarında yaşıyor. Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de, hazırlıkları günler öncesinden başlayan yılbaşı gecesi eğlenceleridir. Biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz.


 Hünerli, Milli Piyango ile ilgili olarak şunları söyledi:

Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden Yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın, her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU