Furkan Vakfı davasında tutuklu kalmadı... Alparslan Kuytul serbest

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında, Kurucu Genel Başkan Alparslan Kuytul ile iki arkadaşının tahliyesine karar verildi

Alparslan Kuytul, yaklaşık bir yıllık tutukluluğun ardından, tahliye edildi

Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü gün duruşmasında, tutuklu sanık Veysel Dörtgöz, tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. 

Ses kaydı alınarak yapılan duruşmada, Vakfın paralarını akladığı iddia edilen Gürbüz Kara, iki bankadaki yaklaşık 16 milyon liranın, tıbbi laboratuvar sahibi, sanık Koray Sarısaçlı'ya ait olduğunu öne sürdü.

Sanık Kara, "Kendisinin bir hastaneyle husumeti nedeniyle, bana güvendiği için zaman zaman bana nakit para vermiştir. Bankalardaki paranın yaklaşık 300 bin lirası şahsıma aittir. Daha sonra parasını geri verdim. Paranın vakıfla ilgisi yok." dedi. 

Sanık Koray Sarısaçlı, bir dönem Furkan Vakfı yönetiminde yer aldığını, toplantılara katıldığını, daha sonra vakıftan ayrıldığını belirtti.

Yaklaşık bir yıl sonra tahliye

İfadelerin ardından duruşma savcısı, sanıkların tutukluluk ve adli kontrol şartlarının devamını talep etti.

 

 

Mahkeme, tutuklu sanıklar Kuytul, Alagöz ve Dörtgöz’ün yurtdışına çıkış ve haftanın iki günü kolluk birimine imza verme şartıyla tahliyelerine karar verdi, duruşmayı erteledi.

İddianamede Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı başkan, yönetici ve üyesi 45 sanık hakkında, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "özel belgede sahtecilik", "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" iddialarıyla 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kuytul'un avukatı Adem Tural, tahliye kararı sonrası Adana Adliyesi önünde şu açıklamayı yaptı:

“Uzun ve yorucu bir sürecin ardından Alparslan Kuytul hoca Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz tahliye oldular. Tahliye işlemleri bu gün gerçekleşecektir.

Bizler bu sürecin başından beri hukuki olarak elimizden geleni avukatı olarak yapmaya çalıştık.

Sürecin başından beri bu hukuki mücadeleye destek veren bütün avukat arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Duruşmada bütün avukatlar gerçekten çok güzel bir savunma yaptı. 

Her bir avukat dosyanın bir suç örgütü olamayacağını burdan kesinlikle bir dolandırıcılık özel belgede sahtecilik ve benzeri bir takım suçların çıkaralamayacağını, 

bu sebeple bu dosyanın bir an önce beraatle sonuçlanması gerektiği görüşlerini mahkeme salonunda açıkladılar”

DAHA FAZLA HABER OKU