Mısırlı Youtube yıldızı devlet başkanı Sisi'yi eleştirdiği için gözaltına alındı

Mısır'ın en ünlü Youtube yıldızlarından Şadi Surur, Kaire Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alındı

Fotoğraf: Twitter

Mısırlı yetkililer ülkenin meşhur Youtube yıldızı ve komedyen Şadi Surur, devlet başkanı  Abdulfettah es-Sisi'yi eleştirdiği gerekçesiyle gözaltına aldı.

Komedyenin ABD'den ülkeye dönüşü sırasında Kahire Uluslararası Havaalanı'nda polis tarafından bu haftanın başında gözaltına aldığı belirtiliyor.

Ülkenin Arapça yayın yapan gazetelerinden Al-Masry Al Youm'da yer alan habere göre savcılık komedyeni hükümeti devirme suçlaması yöneltiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mısır Özgürlükler ve Haklar yöneticisi Muhamed Lotfi yaptığı açıklamada komedyenin gözaltına alınmasının ilk aşamasında yasal danışmanlık hizmeti sağlamak istediklerini ancak bunun kabul edilmediği duyurdu.

Gözaltına alınan 24 yaşındaki Mısırlı komedyen Surur, 2016'dan bu yana yurtdışında yaşıyordu.

Youtube'da paylaştığı videolar ile 5.6 milyonluk bir takipçi sayısına ulaşan Surur, yönetim karşıtı iş insanı Muhammed Ali'nin 'Sisi Yeter' başlıklı kampanyasına da destek vermişti. 

Surur, videolarında ülkenin durumunu tartışan genç bir adam ile babasını canlandırıyor ve aralarındaki tartışmalanı Mısır gündemi üzerinden mizahi bir dil ile irdeliyordu.

Eylül ayının son günlerinde de Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin sembol isimlerinden biri olan muhalif aktivist ve blog yazarı Ala Abdulfettah gözaltına alınmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU