Evlat nöbeti tutan anne kızıyla hasret giderdi

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Hüsniye Kaya, 5 yıl aradan sonra kavuştuğu kızı Mekiye Kaya ile hasret gideriyor. Kızının geleceğine inanmadığını söyleyen anne Kaya, ‘Ona her gün sevdiği yemekleri yapacağım’ dedi

Fotoğraf: AA

Annesi Hüsniye Kaya HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Mekiye
Kaya PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılık tarafından, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mekiye Kaya, 5 yıldır görmediği ailesine kavuştu. Annesi Hüsniye, babası Hüseyin ve kardeşleriyle hasret gideren Kaya, çok mutlu olduğunu, annesini, babasını ve akrabalarını görmenin sevincini yaşadığını söyledi.

Ailemi televizyonda gördüm içim yandı

Ayrı kaldığı süreçte ailesini ve evini hiç aklından çıkarmadığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

Beni kandırarak götürdüler. Gittim oraya, yaşamı ve zorlukları gördüm. İlk gittiğimde zorlandım. Kaçma planları yapıyordum. Ama korku vardı, yapamıyordum. İyi ki aileme kavuştum. Orada hep ailem aklımdaydı. Ben ailemi televizyonda gördüm. İçim yandı, parçalandı. 'Gideceğim' dedim. Gece vaktinde kapıyı açtım ve kaçarak teslim oldum.

Türk askerinin kendisine çok iyi davrandığını söyleyen Kaya ailesine duyduğu özlemi şöyle anlattı:

İlk kaçma planı yaptığımda aklıma annemin yemeklerini çok özlediğim geldi. Babamın kokusunu çok özlemiştim. Beni bir yerlere götürmesini ya da ben ona telefon açınca bakkaldan bana bir şeyler getirmesini çok özlemiştim. Ailemde herkesi çok özlemiştim. İyi ki oradan kaçıp geldim. İnşallah oradaki küçük çocuklar da benim gibi ailelerine kavuşurlar. İnşallah eylem yapan anneler de çocuklarına kavuşur.

20191228_2_40063660_50752280.jpg
Fotoğraf: AA

 

Annelere destek vereceğim

Anne Hüsniye Kaya ise oturma eylemi sayesinde kızına kavuştuğunu söyledi:

Kızım lahmacun, döner ve kebabı çok seviyor. Ona bugün lahmacun, yarın kebap yapacağım. Sonraki gün de döner alacağım. Her gün sevdiği bir yemeği getireceğim. Kızımın geleceğine, ona yemek yapacağıma inanmıyordum. Ama çok şükür geldi, ona kavuştum. Kızımı çok özledim, onu kokladım, çok mutlu oldum. İnşallah o anneler de orada oturmaya devam edecek. Ben de anneyim, çok eziyet çektim, acı gördüm. Onların yanlarına gideceğim ve destek vereceğim. İnşallah onların çocukları da gelecek. Anneler gelin, destek verin, çocuklar sizi görüp gelecek. Ben Mekiye'ye kavuştum. İnşallah hepiniz de çocuğunuza kavuşursunuz.

20191228_2_40063660_50752278.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Baba Hüseyin Kaya da "Daha önce 'Nasıl kızıma kavuşurum, nasıl gelecek?' diyordum. 5 senedir o düşüncedeyiz. Şimdi yanımızda olduğu için çok mutluyum. Devletimizden Allah razı olsun. Bu sabah kahvaltıyı beraber yaptık, çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA HABER OKU