Bahçeli’den Libya açıklaması: 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağız

MHP lideri Bahçeli, “Türkiye’yi hedef alan jeopolitik risk ve tehditlere zamanlama yanlışına düşmeden müdahale etmek kaçınılmaz bir ihtiyaçtır” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “TBMM’nin 2 Ocak 2020’de Olağanüstü Toplanması ve Gündemdeki Libya Tezkeresi” hakkında bir yazılı açıklama yaptı.

“Mesela Libya güvenli ise Türkiye de güvenli olacaktır. Suriye sakinse, Irak sükûnet içindeyse Türkiye’nin tehdit algılamaları zayıflayacaktır” diyen Bahçeli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Mustafa Şerif takma ismiyle ve sahte pasaportla Libya’ya taşıyan olumsuzlukların ve tehlikelerin bir benzeri bugün tekraren yeşermiş ve yaygınlaşmıştır” dedi.

Libya’nın o dönem vatan toprağı olduğu ve günümüzde de milli güvenliğin kilit taşı haline geldiğini belirten Bahçeli, 27 Kasım 2019 tarihinde, Türkiye ile Libya arasında Muhtıra’nın TBMM’de onaylanarak 26 Aralık 2019’da Resmi Gazetede yayımlandığına işaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Mezkur Muhtıranın 4’üncü Maddesi’nin güvenlik ve askeri iş birliği alanlarını kapsadığını hatırlatan Bahçeli’nin yazılı açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle: 

Buna göre Libya’dan davet ve talep olması halinde Türk askerinin bu ülkeye askeri planlama, tecrübe aktarımı, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile silah sistemi ve teçhizatın kullanımına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin ifası amacıyla gidebileceği anlaşılmaktadır.

Libya’da zalimleri ve emperyalist hedefleri arkasına alarak hem ülke hem de bölge güvenliğini tehlikeye sokan karanlık ve kanlı Hafter’in dengelenmesi ve frenlenmesi vazgeçilmez önemlidir.

“Ne işimiz var diyen CHP ve zillet kafilesi”

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlık ve egemenlik hakları sonuna kadar muhafaza edilmelidir.  Ne işimiz var Libya’da diyen CHP ve zillet kafilesi şayet milli namus ve ahlaka sahiplerse aynı soruyu bu ülkede askeri faaliyette bulunan mihraklara da sormaları mecburiyettir. Kuşkusuz ahlaki tutarlılık bunu gerektirecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi 2 Ocak 2020 Perşembe günü TBMM’nin olağanüstü toplanmasına ve Libya Tezkeresi’nin görüşülmesine destek vermektedir. Bu çerçevede sözü edilen tezkereye 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağımızı da herkesin bilmesinde yarar vardır.

“Çılgın Türklerin mucizelerine herkes hazır olmalı”

Ülke güvenliğine muhalif olanların, tarihi ve milli çıkarlarımızı teminat altına alacak tezkere kararına menfi tutum takınanların ne yapacağı, nasıl bir tavır alacağı esasen bizim meselemiz değildir. Bunların tek derdi taşeronu oldukları muhasım odaklara şirinlik yapmaktır.

Son olarak dün tanıtımı yapılan, Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG) tarafından imal edilen ve markasıyla, patentiyle, tasarımıyla Türkiye’nin eseri olan yerli ve milli otomobilden gurur duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum. 

Mühendislerimizi, işçilerimizi, işadamlarımızı ve hükümeti kutluyorum. Elektrikli Türk otomobilinin Türkiye’yi tökezletmek için pusuya yatanların enerjilerini tüketeceği, dizlerinin bağını çözeceği, hayallerini kabusa çevireceği inancındayım. Çılgın Türklerin mucizelerine herkesin hazır olması, artık meydanın boş olmadığını idrak etmeleri de samimi tavsiyemdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU