Kazı kazandan büyük ikramiyeyi kazandı, işteki vardiyasına döndü

Didzis Pirags, 5 yaşındaki oğlunu kastederek 'Bu benim param değil, hepsi onun' diyor

Didzis Pirags, Preston'da Ulusal Piyango Mutlu Milyonlar ikramiyesini kutluyor (Danny Lawson / PA Wire)

Dijital kazı kazan oynayıp 1 milyon sterlin (yaklaşık 7 milyon 780 bin TL) kazanan bekar baba, büyük ikramiyeyi kazandıktan birkaç gün sonra haftada 60 saat aşçı olarak çalıştığı bardaki Noel vardiyasına gitti.

Didzis Pirags ikramiyeyinin kendisine vurmasını “bir Noel mucizesi” olarak nitelendirdi ve bunun hayatını tamamen değiştireceğini söyledi ama “Vardiyalarımı tamamlamam gerekiyor" diye de ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Letonya doğumlu mutfak yöneticisi, cumartesi günü Preston'daki Hungry Horse barında geçirdiği öğle yemeği molası sırasında, kalan 6,50 sterlinini (yaklaşık 50 TL) Ulusal Piyango hesabında harcamaya karar verdi.

Barın üstündeki dairesindeyken parasını bir kazı kazan oyununa yatıran Pirags, “kazıdığı ilk şeyin 1 milyon sterlin olduğunu" fark edince afalladı.

Cuma günü düzenlediği basın toplantısında Pirags “Kelimenin tam anlamıyla aşağı fırladım ve patronuma 'Bak, şuna bak, 1 milyon sterlin değil mi, öyle değil mi?' dedim.

'Evet, 1 milyon sterlin' dedi ve numarayı aradım, onlar da doğruladı” diye konuştu.
 


36 yaşındaki aşçı, başına konan bu talih kuşu sayesinde 5 yaşındaki oğluna "daha iyi bir gelecek, daha bir eğitim, daha iyi bir ev" verebileceğini söyledi.

Pirags, hafta sonları da dahil 12 saatlik vardiyalarla çalışıyor, yani oğluyla haftada sadece birkaç akşam zaman geçirebiliyor ve dadıya ödeme yapmak durumunda kalıyordu.

Pirags, çocuğuyla zaman geçirebilecek olmasının “paha biçilemez” olduğunu söyledi.

Yıllardır onunla bir hafta sonu geçirmedim. Bu, alabileceğimiz en iyi Noel hediyesi. Muazzam. Bu, benim ve oğlum için daha iyi bir hayat demek olacak . Artık hayatımızdaki her şey daha iyi olabilir. Gerçek ödül, bu ikramiyenin bize sunduğu hayat. Oğlum hayatımdaki en önemli kişi; her şey onunla ilgili. Onu son 5 yıldır tek başıma yetiştirmek zaman zaman zordu ama şimdi işler daha iyiye gidebilir. Bu aslında benim param değil, hepsi onun. Bu gerçek bir Noel mucizesi, inanamıyorum.

9 yıl önce Birleşik Krallık'a taşınan Pirags, kazandığı ikramiyeyle 280 bin sterlin'e (yaklaşık 2 milyon 175 bin TL) 4 yatak odalı Barrat evlerinden satın aldı ve parayı başka ne harcayacağına karar vermeden önce "tadını çıkarmak" istediğini söyledi.

Pirags, oğlunu Noel'de şımartmadığını ama ek hediye olarak kulaklık aldığını söyledi.

Pirags “Para yaşam tarzınızı değiştirmemeli. Daha iyi bir hayata sahip olacağız ama bu, uzun vadede hissettiğimiz bir şey olacak, sadece gösterişli şeyler alarak değil” diye konuştu.

Bu yüzden çalışmaya devam edeceğim ve büyüdüğünde oğlum da çalışacak.

Noel Günü'nde sabah 10'dan akşam 4'e kadar süren vardiyasının yanı sıra Boxing Day'de de (Noel Günü ertesi kutlanan bir tatil. - ed.n.) çalıştı ve bu hafta sonu da çalışmayı planlıyor.

Pirags, kazandığı ikramiyeyle yeni bir otomobil almayı ve mevcut otomobilini bir arkadaşına hediye etmeyi de planlıyor.

Pirags şöyle ekledi:

Tek isteğim oğlum için mümkün olan en iyi yaşamı sağlayabilmek ve bu ikramiye tam da bunu başarmamı sağlayacak.

 

Ajanslardan da yararlanılmıştır

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU