Akşener’in basın danışmanı İde, evinin önünde saldırıya uğradı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde, evinin önünde bir grubun saldırısına uğradı. İde, saldırıdan ruhsatlı silahı ile havaya ateş açarak kurtulabildi

Murat İde / Fotoğraf: Facebook sayfası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanlığını yapan aynı zamanda Yeniçağ gazetesinde yazı yazan gazeteci Murat İde’nin evinin önünde kendisini takip eden 7-8 kişilik bir grubun saldırısına uğradığı öğrenildi.

Saldırı bugün İde’nin KRT’de yayınlanan “Burası Çok Önemli” isimli programa katılmasının ardından evine giderken gerçekleşti.

İddialara göre İde’yi yol boyunca takip eden üç araçtan inen 7-8 kişilik bir grup evinin önünde sopa ve yumruklarla saldırdı.

İde’nin yumruklu, sopalı saldırıdan, ruhsatlı silahını çekip havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi.

Saldırganların kim olduğu henüz belli olmazken, sağlık durumu iyi olan İde'nin verdiği ifadenin ardından polisin konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

İde: Geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatıyla oldu

Saldırıyla ilgili konuşan İde, "Saldıranlar 7-8 kişiydi. Hele ki geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatı ile olması hakikaten yakışmıyor" ifadelerini kullanırken, saldırı anını şöyle anlattı:

Benim ruhsatlı silahım var. O  yere düşünce onu görüp kaçtılar. Bir süredir bu konuda hadiseler oluyor diğer meslektaşlara da... Bir süredir böyle bir bilgimiz vardı bir hazırlık olduğuna dair. Daha dikkatli ve temkinli davranıyorduk.

Yazılarla ilgili bir takım tehditler geliyordu ama bunları çok önemsemiyordum. Hoş olmayan şey fikri bir mücadelenin sokağa düşürülmüş olması. Hiç kimseye yakışmıyor. Hele ki geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatı ile olması hakikaten yakışmıyor ama netice itibari ile yaşandı.

Bahçeli eleştirmiş yazısına MHP’den sert cevap gelmişti

İde’nin Yeniçağ gazetesinde üç gün önce çıkan yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Kanal İstanbul konusundaki açıklamalarını içeren bir yazı kaleme almıştı. 

İde, “Devlet Bey, ben yoruldum” başlıklı yazısında Bahçeli’nin 2011 yılında Kanal İstanbul aleyhine yaptığı kendisinin de tanık olduğu konuşmayı aktarmıştı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da bu yazının ardından yaptığı yazılı açıklamada İde’nin açıklamalarına şöyle cevap vermişti:

Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum.” diyen ve açıklamaları çarpıtmak üzerine kurulu gazetecilik anlayışına sahip yabancı “ide”lere “Yorulmazsın, usanmazsın.” demiyoruz, ‘Sen utanmazsın, sen arlanmazsın’ diyoruz.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gazeteci Murat İde'yi arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı gazeteci Murat İde ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun İde'ye, evinin önünde uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU