TFF: VAR kayıtları açıklanmayacak

VAR sistemi ile ilgili tartışmalar yoğunlaşırken TFF'den bir açıklama geldi. TFF, kayıtların paylaşılmayacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

Geçtiğimiz sezon uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili tartışmalar üzerine bir açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR kayıtlarının açıklanmayacağını ve kayıtların bundan önce olduğu gibi sadece eğitim amaçlı kullanılacağını belirtti.

TFF, "Kayıtların paylaşımı hakkında son günlerde oluşan gündem üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur" diyerek şu ifadeleri kullandı:

Futbol Oyun Kuralları VAR Protokolü'nde yer alan ve IFAB'ın ülke Federasyonları Hakem Kurulları'na sirküle ettiği VAR Uygulamaları El Kitapçığı'nın VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılamayacağına ilişkin düzenlemelerine göre, VAR kayıtlarının sadece eğitim amaçlı kullanılması uygulamasına devam edilmektedir.

Ayrıca kayıtların paylaşılmamasını tavsiye eden IFAB tarafından yapılan açıklamalarda, bu husustaki nihai kararın ülke Federasyonlarına ait olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamdaki uygulama Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi mevcut şekliyle sürdürülecektir.

Kaldı ki; Federasyonumuz gerek IFAB, gerekse VAR'ın uygulandığı ülke Federasyonları ile yakın temasta olup bu ülkelerdeki çalışmaları yakından takip etmektedir ve olası gelişmelere sistemin adapte edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU