Albayrak: Kamu bankaları “konut faizlerini tarihi düşük seviyelere indirelim” teklifiyle geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 1 Ocak itibariyle yüzde 0,99'dan yüzde 0,79'a indireceklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Şırnak İş Dünyası Buluşması" toplantısında konuştu. 

Şırnak'a gelmeden önce kamu bankaları ile görüştüklerini belirten Albayrak, "'1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" dedi.

İnşaat ve yan sektörlerinde maliyetlerin ve faizlerin daha da düşeceğini söyleyen Albayrak, "Kamu bankaları bunun öncülüğünü yapıyor. Piyasadaki diğer bankalar da yavaş yavaş geliyorlar. Biraz fazla yavaş geliyorlar ama onlar da hızlanacaklar 2020 yılında inşallah diyoruz" ifadelerini kullandı. 

2020 için koyulan yüzde 8,5 enflasyon hedefinin de altına düşmeyi ümit ettiklerini söyleyen Albayrak, şunları söyledi:

Tabii enflasyonla mücadelede bu başarı sürecini şahit olduğumuzun ötesinde faizlerde gördük. Yüzde 24'lerde olan Merkez Bankası faiz politikası sadece 4-5 ayda yarı yarıya 12 puan düşerek tarihi bir indirime şahit olduk. Değişimin içinde bankacılık sektörü de var. Özellikle kamu bankalarımızın öncülüğünde piyasaları rahatlatmaya yönelik çok önemli iyileştirmeler yaşadık. Şükürler olsun geçtiğimiz hafta açıkladığımız oranlarla 9 ile 11,5 bandına gelen ticari kredi faizleri ile 2013 yılı faiz rakamı 6 yıl önceki faiz rakamı...


AA

DAHA FAZLA HABER OKU