Erdoğan’ın eski danışmanı: Ali Babacan’a yarı yarıya katılıyorum

Akif Beki: Ben Kanal İstanbul’un iktidardan çok İmamoğlu’na yaradığını düşünüyorum.

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan’ın açıklamasına destek verdi.

Beki, “Babacan’a yarı yarıya katılıyorum” başlıklı köşe yazısında Ali Babacan’ın T24’e verdiği söyleşide kullandığı  “Kanal İstanbul bir kutuplaştırma projesidir” ifadesini hatırlattı ve şunları yazdı:

Bakın, Ali Babacan’la bu tespitinde yüzde yüz hemfikirim.

Ama bir de öbür yarısı var. Kutuplaştıran kim ve neden? İşte burada ayrılıyoruz.

Babacan’a göre bu bir gündem değiştirme hamlesi. İhtiyaç  duyanın da iktidar olduğu sonucu çıkıyor söylediklerinden.

Çünkü iktidar, işsizlik gibi can yakıcı gerçek gündemlerin konuşulmasını istemiyor. Onun yerine yapay bir gerilim icat ederek milleti oyalıyor, gündemi meşgul ediyor...

Oysa ben Kanal İstanbul’un iktidardan çok İmamoğlu’na yaradığını düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sahayı seçen İmamoğlu"

“Yazmıştım, İBB Başkanı İmamoğlu, tasarlayarak tuzak kursa ancak bu kadar olabilirdi” diyen Beki, şöyle devam etti:

Kanal İstanbul üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’la kutuplaşmayı eğer bilinçli seçtiyse bence başardı. Değilse, ‘yapamazsınız, yaptırmam’  diye niye damarına basa basa kızıştırsın ki?

Erdoğan’ın bu tahrike gelmemezlik yapmayacağını, ‘çatlasalar da patlasalar da yapacağız’ diye inada bindirmeden durmayacağını çocuğa sorsanız söylerdi. İnatlaşma, taraftarını ‘CeHaPe Zihniyeti’ne nispet için desteğe çağırma fırsatını ne zaman geri tepti ki Cumhurbaşkanı?

Arayıp bulamayacağı taze bir kutuplaştırma fırsatı altın tepside sunulmuş. Eskileri tüketilmiş artık çalışmazken kim beklerdi bunu kaçırmasını! İktidar, gündemi değiştirme şansı yakalamanın heyecanıyla üstüne atlamıştır bu kutuplaşma davetinin, Babacan orada haklı olabilir. Ama sahayı seçen bana kalırsa İmamoğlu’ydu.

Beki, İmamoğlu'nun Erdoğan'a teşekkür etmesi gerektiğini söyledi:

Öyle ya da böyle, İmamoğlu kutuplaşma tahterevallisini Kanal İstanbul üzerine kurdu mu, kurdu. Ve Erdoğan’ın iddiaya tutuştuğu muhatap olarak karşısına geçip öbür uca kuruldu mu, kuruldu. Sayesinde, siyasi profili kısa zamanda bir kademe daha ilerledi.  Başkanlıkta 6 ayını doldurmadan, seneyi bile kapatmadan kendisini doğrudan ulusal bir müsabakada karşı takımın lideri konumuna oturtan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne kadar teşekkür etse az. 23 Haziran’daki seçim zaferi hediyesinden sonra aldığı en kıyak ödül, az jest değil.

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU