Akşener, Kanal İstanbul’a iki koşulla ‘Evet’ diyeceğini açıkladı: 30 milyon metrekare, satın alanların elinde kalırsa…

Habertürk’ten Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk olan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul hakkında açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul’a dair yeni bir açıklama yaptı.

Akşener, “İlla bu Kanal İstanbul’u açacaklarsa ama orası yeşil alan olarak bırakılmak kaydıyla, o 30 milyon metrekarelik, satın alanların da elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk’ten Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk olan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul hakkında açıklama yaptı.

Akşener şunları söyledi:

Şimdi madem ki uçtuk, kaçtık, aştık… Hiçbir rantın oluşmasına fırsat vermeden… İlla bu Kanal İstanbul’u açacaklarsa ama orası yeşil alan olarak bırakılmak kaydıyla, o 30 milyon metrekarelik, satın alanların da elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim.

“Etrafına bir şey, şehir yapılmaz ise eğer, bu sonradan alınan arazilere bir rant yaratılmazsa eğer…” ifadesini kullanan Altaylı’ya “Evet” yanıtı veren Akşener açıklamasını şöyle sürdürdü:

Ben vatandaşlarıma bir şey anlatmaya çalışıyorum. Buradan al buraya koy işinden bıktık.  Köprüler yapıldı, şehir hastaneleri yapıldı. Niğde’de oturan bir vatandaşımız o tünellerden o köprülerden geçmiyor ama buna karşılık geçiş garantisi verildiği için onun parasını ödüyor. Vatandaşın cebinde çıkacak, birileri zengin olacak ve sonuçta Türkiye de meşgul edilecek. O dediğim bilimsel olarak incelenmesi gereken endişelerin ifade edildiği alanları saklı tutmak kaydıyla söylüyorum.

“Türkiye’de olursa…”

Erdoğan’ın "Daha şimdiden birileri yaptırmayız diyorlar ve müteahhitlere tehditler savuruyorlar" açıklaması yaptığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yapılan, önceki yönetimin imzasının bulunduğu işbirliği protokolünden çekildiklerini açıkladığı Kanal İstanbul için referandum yapılmasını da söyleyen Akşener, Altaylı’nın “Referandum, İstanbul’da mı yoksa Türkiye’de mi yapılmalı?” sorusuna, “Türkiye’de olursa bu erken seçime döner” yanıtını verdi.

"Erdoğan'dan jest bekliyorum"

Asgari ücret konusunu da değerlendiren Akşener, bu ücretin vergi dışında kalması gerektiğini bildirdi. 

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan jest beklediğini belirterek, "Bugün asgari ücreti açıkladınız. Biz 2 bin 650 lira, vergi dışı olması gerektiğini söylemiştik. Arkadaşları bir şey istemiyor da ben istiyorum. Diyorum ki 2 bin 650 lira yapın, vergiden de muaf bırakın. O jesti kendisinden istiyorum." ifadesini kullandı.

"Mehmetçik bir iç savaşın tarafı olmamalı"

Türkiye'nin Libya ile imzaladığı anlaşmayı doğru bulduklarını vurgulayan Akşener, şunları kaydetti:

Mavi vatan diye Meclis'e geldi, biz ona 'Evet' oyu verdik ama Sayın Erdoğan'ın bir asker göndermeye ilişkin tezkeresini ben de bugün gördüm. Tezkere konusunda Sayın Özdağ, Aydın Sezgin, Ahmet Erozan, Aytunç Çıray ile bir araya geliyoruz. Onlar bu işin uzmanı olan arkadaşlarımız. Bu dört arkadaşlarımız milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geliyor. Ondan sonra da bir karar veriliyor. Kişisel fikrimi söylüyorum. Mehmetçiğin bir iç savaşın tarafı olmasını doğru bulmadığımı söylemek isterim.

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU