Atatürk Havalimanı’nın vadesinden önce kapanması nedeniyle DHMİ, 2,5 milyar lira tazminat ödeyecek

Kira sözleşmesi 3 Ocak 2021’de sona eren Atatürk Havalimanı’nın nisan ayında kapanmasının ardından TAV Havalimanları’nın uğradığı zarar DHMİ tarafından ödenecek

Atatürk Havalimanı'ndan son uçuş 6 Nisan 2019'da gerçekleşmişti/ Fotoğraf: AP

İstanbul Havalimanı’nın açılmasının ardından Atatürk Havalimanı’nın kira sözleşmesinin bitiminden önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), TAV Havalimanları’na 389 milyon euro (2 milyar 560 milyon lira) tazminat ödeyecek. 

TAV tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada “Taraflar arasında yapılan toplantılar sonrasında, hesaplanan tazminat miktarı ile ilgili yazı DHMİ tarafından Şirketimize iletilmiştir. İlgili resmi bilgilendirme yazısında, Şirketimize DHMI tarafından tazmin edilecek tutarın 389 milyon avro olduğu ifade edilmiştir” denildi. 

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olma vaadiyle inşasına başlanan İstanbul Havalimanı’nın ilk bölümü 6 Nisan 2019 tarihinde açılmıştı. 

Son uçuşun Singapur’a gerçekleştiği Atatürk Havalimanı’nın kira sözleşmesinin geçerlilik süresi ise 3 Ocak 2021’e kadardı. 

2005 yılında gerçekleştirilen ihalede TAV, Atatürk Havalimanı dış ve iç hatlar ile otopark ve genel havacılık terminal işletme yetkisini 15 yıl 6 aylık süre için kazanmıştı. 

DHMİ, “4 milyar liralık gider ve zarar” yazmıştı 

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınmaya başladığı nisan ayında TAV ile DHMİ tazminat görüşmeleri de başladı. 

O dönem Sayıştay’ın 2017 yılı denetim raporunda ortaya çıkan bazı hususlar Meclis gündemine kadar taşınmıştı. 

Raporda, DHMİ’nin 2013’te TAV’a bir yazı yazarak İstanbul Yeni Havalimanı’nın 2017’de hizmete girmesi durumunda “Atatürk Havalimanı yolcu terminallerinin 2017-2021 yılları arasındaki 4 yıllık çalışma dönemine ilişkin kâr kayıpları idaremizce tarafınıza ödenecektir” deniyordu. 

Sayıştay ise DHMİ’ye uyarıda bulunularak, “Kuruluşunuz ile TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. arasında imzalanmış olan Kira Sözleşmesinde kar kaybı ile ilgili bir hüküm bulunmamaktadır” ifadelerine yer vermişti. 

DHMİ ise 2016 yılında TAV’ın 2018-2021 dönemine isabet eden olası kar kayıplarının tespitine yönelik bağımsız denetim şirketlerinden danışmanlık hizmeti alım ihalesine çıkma kararı almıştı. 

O dönem DHMİ’nin bilançosunda “Diğer Olağan Dışı Gider ve Zararlar” başlığı altında 2019 ve 2020 için toplam 3 milyar 905 milyon 276 bin lira pay ayrılmıştı. 

“TAV’ın kasasına güçlü bir nakit girişi olabilir” 

Haberin ardından TAV Havalimanları hissesi yüzde 2’nin üzerinde değerlendi. 

TAV’ın yüzde 46,12 hissesi Fransız havacılık şirketi Aeroports de Paris Grup’a ait. Yüzde 44,45’lik kısım ise halka açık. 

Bloomberg HT’ye konuşan TEB Yatırım Araştırma Müdürü Erdem Kaylı, tazminatın ne kadar olacağı konusunun DHMİ ile TAV arasında uzun süredir konuşulduğunu hatırlatarak bundan sonraki süreçte ödemenin ne zaman ve ne şekilde yapılacağının görüşüleceğini aktardı. 

Ödemenin nakit olması durumunda bu durumun TAV bilançosuna güçlü bir nakit olarak yansıyacağını aktaran Kaylı, bunun da yatırımcı tarafından olumlu karşılandığını söyledi. 

Kaylı, TAV’ın DHMİ’ye Bodrum ve Ankara Esenboğa Havalimanları ilgili olarak yükümlülüklerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU