Ali Babacan: Cumhurbaşkanımız beni çok iyi tanır, o sözler kızgınlıkla söylenmiş

Babacan: Demirtaş’ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır

Kolaj: Independent Türkçe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halkbank'ın dolandırılması" iddiasına Ali Babacan'dan cevap geldi. Babacan, Erdoğan'ın kendisini çok iyi tanıdığını söylerken "Kızgınlıkla söylenmiş sözler" dedi. 

AK Parti'den istifa ederek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazırlıklarına devam eden eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, T24'ten Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Yeni parti kuruluşunun 2020'ye sarktığını söyleyen Babacan, Şehir Üniversitesi ile ilgili yaşanan tartışma için "Eğer siyasi hesaplaşmanız varsa siyaset zemininde yapılmalı. Binlerce öğrenciyi neden mağdur ediyorsunuz?" dedi. 

"Her şeyi göze aldık"

Halkbank'ın dolandırıldığı iddiası ile ilgili de konuşan Babacan, şunları söyledi:

 Cumhurbaşkanımız beni çok iyi tanır. Kızgınlıkla söylenmiş belli… Aksi halde beni 6 ay önce birlikte çalışmaya neden davet etsin. Bana ileride daha ağır şeylerde söylenebilir biz her şeyi göze aldık. Kararımız tam. Bizi kimse bu yoldan çeviremez. Her şeyin hesabını vermeye hazırız. İftiralar olabilir çamur atanlar olabilir . Çamur atanların da eli pislenir o çamurdan da kolay kolay kurtulamazlar.

"Demirtaş ve Kavala tutuksuz yargılanmalı"

Babacan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini de söyledi:

Tutuksuz yargılanmalılar. Demirtaş’ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset  içinde olursa  Türkiye için o kadar faydalıdır. Kavala herkesin tanıdığı bir isim, ne yaptığı belli. Ben şahsen tutuksuz yargılamadan yanayım.

"Gezi'de mağdur olmadım"

Gezi iddianamesinde mağdur olarak ismi geçen Babacan, yaşanan olaylarla ilgili bir mağduriyetinin olmadığını açıkadı:

Samimi eleştirilere bile tahammül edememek çok yazık. Gezi davasında mağdur olarak yer almam benim ettiğim bir durum değil. Şahsi olarak Gezi ile alakalı hiçbir mağduriyetim yok.

Başkanlık sisteminin içte ve dışta barış getirmediğini, Türkiye için çözüm üretmediğini belirten Babacan, güçlendirilmiş parlementer sistemden yana olduklarını belirtti.

"Kanal İstanbul bir kutuplaştırma projesi"

Son günlerin gündemi Kanal İstanbul'un bir kutuplaştırma projesi olduğunu belirten Babacan, "Gündemi değiştirmeye ihtiyaç var. Çünkü gündemde işsizlik var. Katılımcı demokrasi ile bu proje tartışılmalı. Montrö çok önemli, faydasını çok gördük. Bizim kanal projesine değil sanayi ve teknolojiye yatırıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

Ağar'a cevap

Eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın "Bu büyük milliyetçi muhafazakar iktidarı parçalamak için siyasi teşebbüsler var, Allah göstermesin" ifadelerine de cevap veren Babacan, "Sözleri bizim yaptığımızın ne kadar etkili olacağını gösteren ifadeler" dedi.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU