HDP önünde oturma eylemi yapan annelerden biri daha evladına kavuştu

Evladına kavuştuğu için gözyaşı döken Hüsniye Kaya, "Kurban olayım, inanmıyordum sana bir daha sarılacağıma. Her gün ağlıyordum. Ama Allah büyüktür” dedi

HDP önünde eylem yapanlardan bir daha evladına kavuştu / Fotoğraf: AA

Diyarbakır'da, uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptığı, 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye Kaya'ya kavuşan anne Hüsniye ile baba Hüseyin Kaya, kızları Mekiye'yi görebilmek için ellerinde fotoğrafıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine gitti.

Mekiye ile ifade işlemi için götürüldüğü Emniyet Müdürlüğünde görüşen Kaya çifti, evladını bağrına bastı.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada anne Kaya, 5 yıllık ayrılığın ardından büyük özlem duyduğu kızına sarıldı, gözyaşı döktü.

"Kızımın öldüğünü düşünmüştüm"

Anne Kaya, Türkçe ve Kürtçe yaptığı açıklamada, evladına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

"Kurban olayım, inanmıyordum sana bir daha sarılacağıma. Her gün ağlıyordum. Ama Allah büyüktür." diyen Kaya, kızının öldüğünü bile düşündüğünü söyledi.

Kaya, kızını 5 yıldır görmediğini vurgulayarak "Kurban olurum siyah gözlerine. Kara gözlüme kavuşacağıma inanmıyordum. Çok şükür. Kızım sanki topraktan çıkıp geldi" dedi.

"Diğer aileler de bu eyleme katılsın"

Baba Hüseyin Kaya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti. Bakan Soylu'nun dün akşam kendilerine müjdeli haberi verdiğini hatırlatan Kaya, "Cumhurbaşkanımız, polisimiz bu konuda çok mücadele ediyor. Devletimiz güçlüdür. Kızım sanki yeniden doğdu. Diğer aileler de bu eyleme katılsın. Çocukları belki onları görür, onlar da çocuklarına kavuşurlar" diye konuştu.

Hacire Akar’ın eylemi annelere örnek oldu

Hacire Akar'ın HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi sonuç vermiş, anne Akar evladına 24 Ağustos'ta kavuşmuştu.

Anne Akar'ın evladına kavuşması yüreği evlat acısıyla yanan annelere de örnek oldu. Akar’ın mücadelesinden etkilenen Hatice Ceylan oğlu Cafer Ceylan için 8 Ekim’de HDP önünde oturma eylemine katıldı. 

Annesinin oturma eylemine katıldığını duyan Cafer, örgütten kaçarak 10 Aralık’ta ailesine kavuşmuştu.
 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU