Karadeniz’deki örtü yangınları söndürüldü

Bakan Pakdemirli, 65 saatin sonunda soğutma faaliyetine geçildiğini bildirdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, örtü yangınlarının yaşandığı Köprübaşı ve Dernekpazarı ilçelerinde incelemelerde bulunmuştu. (Fotoğraf: AA)

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karadeniz Bölgesindeki tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı.

Trabzon Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Pakdemirli, "Dün gece bir yangın daha çıktı Maçka'da ama gece boyu yapılan çalışmalarla söndürüldü. Ortahisar ve Vakfıkebir'de de küçük çaplı yangınlar çıktı, hepsi ya söndürüldü ya da kontrol altında" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Pakdemirli yangınların sona erdiğini, "170 km'ye varan rüzgarla, meteorolojik koşulların tamamen aleyhimizde olması, nemin mevsim normallerinin çok çok altında olması ve arazi koşullarının zorluğu sebebiyle yangınla mücadele eden ekiplerimiz 65 saatin sonunda şu anda soğutma faaliyetlerine geçtiler. 11 noktada soğutma faaliyeti devam ediyor. Tüm yangınlarımız ya söndürüldü ya da kontrol altında" ifadeleriyle duyurdu.

Gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan, "Bu saat itibariyle Karadeniz illerinde yangınlarımız tamamına erdirilmiştir. Ekiplerimiz ihtiyaten bu konuyu izlenmeye devam edecekler. Toplamda 280 hektar bir alan zarar görmüş görünüyor bunu kabaca 10 hektarı fındıklık" şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

Independet Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU