Selvi ile Gökçek arasında polemik: Kendine yakışanı yapmış, yanıt vermeye değmez

Selvi, Yavaş-Aygün tartışmasında Gökçek'e bazı sorular yöneltti

Fotoğraflar: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ile eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında polemik çıktı.

Eski CHP milletvekili ve Togo Kuleleri inşaatının müteahhidi Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin kendisine karşı "irtikap" suçu işledikleri iddiasını ortaya attı.  

Türkiye gündeminde yerini koruyan olayla ilgili Hürriyet yazarı Selvi, Mansur Yavaş ile görüştü. Mansur Yavaş’ın bazı açıklamaları için Gökçek’e Selvi’nin köşesinde söz hakkı verildi.

Hürriyet yazarının aktardığına göre eski belediye başkanı kendisine şu notu gönderdi:

Sevgili Abdulkadir Selvi. Öncelikle Mansur Yavaş’ı düştüğü kuyudan çıkarmak için gösterdiğiniz gayretten dolayı sizi kutluyorum. Aslınıza dönüyorsunuz. Mansur Yavaş hakkında irtikap suçlaması yapan CHP’li Sinan Aygün, irtikap suçunu işlediği iddia edilen kişi CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Araya giren, olayı en ince detayına kadar bilip kılını kıpırdatmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Yani bataklığa düşen de CHP’li. CHP’nin pisliğinden bana ne... Kendi pisliklerinden kurtulmak için konu değiştirip beni işin içine sokmak isteyenlere alet olmam.

Selvi yazısının devamında Gökçek’e tepki gösterdi ve şunları yazdı:

TOGO kulelerine ruhsat verildiği tarihte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın firari FETÖ’cüler Ayhan Atalay ve Ömer Akgül’e ruhsat vermekle suçladığı kişi Melih Gökçek.

Mansur Yavaş’ın FETÖ’cülere verilen ruhsatlarla ilgili yargıya intikal ettireceğini açıkladığı 150 dosyayla ilgili suçladığı kişi Melih Gökçek.

Ben de bu durumda meslek ahlakımın gereği bu soruları Gökçek’e yönelttim. Gökçek ise yandaki yanıtı gönderdi. Ben kendime yakışanı yaptım, Gökçek de kendine yakışanı yapmış. Gerisi cevap vermeye bile değmez.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU