Van Gölü’nde sığınmacıları taşıyan tekne battı: 7 kişi hayatını kaybetti

Batan tekneden 64 kişi kurtarıldı

Fotoğraf: AA

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sığınmacıları taşıyan teknenin Van Gölü'nde batması sonucu 7 kişi öldü, 64 kişi kurtarıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, sabah saat 02.30-03.00 sularında ilçenin Erikbağı ve Karşıyaka köyleri arasında kalan Van Gölü kıyısındaki bir alanda Pakistan, Bangladeş ve Afganistan uyruklu sığınmacıları taşıyan teknenin kıyıya yaklaşırken alabora olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İlk belirlemelere göre olay yerinde 5 kişi ölü olarak bulunurken kaldırıldıkları Adilcevaz hastanemizde ise 2 kişinin de vefat etmesi ile beraber toplam da 7 şahıs hayatını kaybetmiştir. Kurtulan 64 kişi, barınma ve bakım ihtiyaçları giderilmek, ayrıca resmi işlemleri yürütülmek üzere Adilcevaz ilçe merkezine ve Ahlat ve Tatvan'daki hastanelerimize nakledilmişlerdir. Bölgede, jandarma ve AFAD ekipleri ile birlikte emniyet dalgıç ekiplerince arama tarama ve kurtarma faaliyetleri yürütülmektedir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Teknede yaralı olarak kurtarılan sığınmacıların ifadeleri doğrultusunda gölde kayıpların olabileceğini değerlendiren ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Van'dan da Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı Edremit Bot Timi Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma Timi de bölgeye sevk edildi. 

Ekipler, Adilcevaz sahilindeki bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek verecek.

Bu arada Van'dan Bitlis'e sığınmacıları taşıyan organizatörlerin, yol üzerindeki kontrol noktalarında yakalanmamak için Van Gölü'nü kullandığı değerlendiriliyor. 

Jandarma ve emniyetin sahil güvenlik ekipleri de tacirlerin gölde kullandığı güzergahlarda sürekli devriye görevi yürütüyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU