“Erdoğan’ın mücadelesinin sonucu 23 Haziran’dakinden çok daha ağır olabilir”

Karar yazarı: “Halka güzelce anlatırız, ikna olurlar” diye bakıyor her meseleye…

Fotoğraflar: AA

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki Kanal İstanbul tartışmasını yazdı. Kiras’a göre Erdoğan’ın kamuoyu desteği almasının zor olduğu bu projede sonuç, İmamoğlu’nun kazandığı 23 Haziran seçiminden daha ağır olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İmamoğlu akıllıca bir taktikle Kanal İstanbul konusunu Erdoğan’a karşı siyasi mücadelenin çıpası olarak belirlemiş görünüyor” diyen Kiras, şunları yazdı:

Erdoğan’ın birçok sebepten dolayı kamuoyu desteğini arkasına almasının zor olduğu bir alanda gerçekleşecek mücadelenin sonucu 23 Haziran’dakinden çok daha ağır olabilir. Ama durum öyle bir noktaya geldi ki iktidar cephesi bu konuda geri adım atsa bile bu da yine rakibinin kazancı olacak. Yapılması gereken şey bu projenin ısıtılması girişimine hiç başlamamak, İmamoğlu itirazlarını dile getirince belki “şimdilik düşünmüyoruz” gibi bir cevapla konuyu kapatmak olmalıydı. Ama rasyonalitenin bağlarından azade bir siyaset söz konusu olunca böyle olmuyor.

İktidarı yanlışa sevk edenin aşırı özgüven olduğunu söyleyen Kiras, şöyle yazdı:

“Halka güzelce anlatırız, ikna olurlar” diye bakıyor her meseleye. Oysa halkın geçmişte “güzelce anlatılınca ikna olduğu” konularla şimdiki konular çok farklı.

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU