Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı: Bahçeli’yi tanıyamıyorum

Şevket Bülent Yahnici: 2011’de Kanal İstanbul’u “çılgınların çılgın projesi” diye ifade eden, ifade buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da acaba, “Kanal İstanbul’a karşı duranlar hain” demektedir?

Fotoğraf: AA

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kanal İstanbul konusunda geçmişte söyledikleri ile bugün söyledikleri arasındaki farkı değerlendirirken, “Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum” dedi.

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Yahnici, TV5’de yayınlanan ve yöneticiliğini Mehmet Ali Kayacı’nın yaptığı “Buluşma Noktası”nda, Kanal İstanbul projesini de değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yahnici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kanal İstanbul’dan rahatsızlık duyanları “şuursuz” ve “gayri millî” olmakla suçlamasına dair bir soru üzerine şunları söyledi:

Eski ifadesi farklıydı. 2011’de Haliç Kongre Merkezi’nde Sayın Erdoğan, ilk defa bu açıklamayı yaptığında, Sayın Bahçeli’nin zehir zemberek, Kanal İstanbul’la ilgili bir açıklaması vardı. İkisinin aynı kişi olduğu tartışma götürmez de, anlamak mümkün değil. Ben anlamadım. Kim anlar? Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum. 2011’de Kanal İstanbul’u “çılgınların çılgın projesi” diye ifade eden, ifade buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da acaba, “Kanal İstanbul’a karşı duranlar hain” demektedir?

Yahnici, “Ne değişmiş olabilir?” sorusu üzerine de “Hiç bilemem. Sorunun cevabı kendilerinde... Sayın Erdoğan’la Sayın Bahçeli’nin birbirine karşı ifade ettikleri sözlerin, geçmişteki beyanlarının birer tane muhatabı vardır; birisi Sayın Erdoğan, birisi Bahçeli. Kimse bilemiyor; dün niye böyle dediniz de bugün niye (böyle) dediniz?” diye konuştu.

Yahnici, “Türkiye’nin menfaati açısından Sayın Bahçeli’nin düşünce değiştirmesi söz konusu mudur?” sorusuna da, “Efendim, okuması lâzım. Neyi okudu acaba? ÇED raporunu mu okudu? Bir şey okuduğunu sanmıyorum. Önüne gelen basın özetini okumuyor” karşılığını verdi.

 

tv5

DAHA FAZLA HABER OKU