Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kanal İstanbul projesine milletimizin ortak faydası için inanıyoruz

Proje için İBB Başkanı İmamoğlu, cinayet ve felaket nitelendirmesi yaptı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem cinayet ve felaket projesi olarak nitelediği Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bugüne kadar olduğu gibi diğer projelere de başlayacak ve bitireceğiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oktay, “Kanal İstanbul Projesine İstanbul'un geleceği ve milletimizin ortak faydası için inanıyoruz” ifadesini kullandı.  

Türkiye Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'ne katılan Oktay gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu.

"Kanal İstanbul gibi tarihi nitelikte büyük projeler de, sizler gibi azim ve kararlılıkla çalışan müteahhit-lerimizin emeğiyle yükselmeye devam edecektir." diyen Oktay, şunları kaydetti:

İstanbul Boğazı trafiğini azaltacak ve güvenliğini artıracak stratejik ve çevreci bir proje olan Kanal İstanbul'a ilişkin son zamanlarda 'yaptırmayız' diyenler ve müteahhitleri tehdit etme cüretini gösterenler oldu. Bunlar Marmaray'a, Osman Gazi Köprüsüne, İstanbul Havalimanı'na ve Yavuz Sultan Selim Köprüsüne de karşı çıkmıştı. Hamdolsun hepsini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. İstemezükçülere rağmen hepsini tamamladık. bunu da tamamlayacağız. Kanal İstanbul Projesine İstanbul'un geleceği ve milletimizin ortak faydası için inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi diğer projelere de başlayacak ve bitireceğiz. İnşaat sektörünün babayiğitleri olan siz tecrübeli ve dirayetli müteahhitlerimizin de boş tehditlere aldırış etmeyeceğinden zerre şüphemiz bulunmamaktadır. Türkiye'ye daha nice büyük projeler kazandırarak tarihe imza atmayı sürdüreceğiz.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU