Bahçeli’den Kanal İstanbul açıklaması: Geçmişte ne söylemişsek arkasındayız

Bahçeli’nin Kanal İstanbul’a destek verdiği açıklamasının ardından 8 yıl önce yaptığı bir konuşma sosyal medyada gündem olmuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul projesi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

MHP'ye yakınlığıyla bilinen etikhaber.com'a göre Bahçeli, Kanal İstanbul ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir” ifadelerini içeren açıklamasının çok konuşulduğu hatırlatılan Bahçeli'ye “Geçmişteki bazı sözlerinizle ters düştüğünüz söylendi. Ne diyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Bahçeli'nin soruya cevabı şöyle oldu:

Düşüncelerimiz çok nettir. Bulanık suda balık avlama merakında olanlar yine çuvallamışlardır. Açıklamam da dedim ki, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçmişte Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili eleştirileri, çekinceleri, ikazları yeri ve zamanı geldikçe yapılmış ve milletimizle paylaşılmıştır.” Özellikle 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin siyasi şartlarının değiştiğine de vurgu yaptım. Ve de Kanal İstanbul Projesi’nden, lütfen dikkat edin, hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanları şuursuz ve gayri milli olarak değerlendirdim. Şayet haklı, geçerli ve meşru gerekçeler varsa elbette dikkate alınmalıdır iması yaptım. Okuduğunu anlamayan, anladığını çarpıtan, çarpıttığını mal bulmuş mağribi gibi sevinçle aktaran tefrika ve tezvirat müfrezeleri yine boş durmadılar. Bizim geçmişteki sözlerimizle çelişkiye düştüğümüzü zırvaladılar.

Bugünlerdeki destek açıklamasının 8 yıl önce söylediği “Kanal İstanbul soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir” ifadelerine ters düşmediği görüşünü savunan MHP lideri şöyle devam etti:

Bizim açıklamalarımızı CHP’nin, HDP’nin, FETÖ’nün beğenmesini ve takdir etmesini zaten beklemiyoruz. Aksi halde kendimizden şüphe ederiz. Geçmişte ne söylemişsek arkasındayız. Hiçbir sözümüzü çiğnemedik. Duruşumuzdan taviz vermedik, vermeyiz. Küçük akıllılar bunu iyi bilsinler. Kanal İstanbul Projesi’ni yaptırmam, yapamazsınız diyen müflis bir CHP anlayışı karşımızda. Üçüncü Köprüye, Üçüncü Havalimanına da yapamazsınız, yaptırmayız diye tepki göstermişlerdi. İktidar yaptı, güçleri yetiyorsa buyursunlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne konuşlandırdıkları militanlarını da alsınlar, yıkabiliyorlarsa bunları yıksınlar!

“Montrö Boğazlar Antlaşması delinmedikçe, söz konusu projenin idare ve idamesinde her türlü risk ve tehlike hesap edilip, bütün ayrıntılar dikkate alınıp Türkiye’nin jeostratejik gücüne güç katıldıktan sonra niye rahatsız olalım ki?” diyen MHP lideri, ülkenin çıkarına olan girişimlere her zaman destek olacağını söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU