Sinan Aygün savcıya ifade verdi: Bazı belgeler sunacağız

Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ve bazı meclis üyelerinin kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. CHP, Aygün hakkında disiplin süreci başlattı

Fotoğraf: AA

Eski CHP milletvekili ve Togo Kuleleri inşaatının müteahhidi Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin kendisine karşı "irtikap" suçu işledikleri iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi.

Aygün adliye çıkışında yaptığı açıklamada, kendisinden bazı belgeler istendiğini ve bu belgeleri avukatlarının hazırlayarak savcılığa sunacağını söyledi.

Aygün, avukatıyla birlikte öğle saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na geldi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aygün burada, Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ve bazı Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri hakkında açılan soruşturmayı yürüten Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Adliye çıkışında açıklama: Savcıya anlattım

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aygün, savcının daveti üzerine adliyeye geldiğini, basın toplantısı ve televizyonlarda dile getirdiği iddiaları savcıya anlattığını söyledi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcının kendisinden bazı belgeler talep ettiğini, bunları dosya halinde sunacağını ifade eden Aygün, "Televizyonda sunduğumuz belgeleri avukatlarımız hazırlayacak, yarın öbür gün sunacağız" dedi.

Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle görüşme yaptığı odaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin polis marifetiyle savcılık tarafından temin edileceğini, savcılığın Ankara Büyükşehir Belediyesinden de görüntü alacağını söyledi.

Savcılığın ses kayıtlarına da bakacağını dile getiren Aygün, Mansur Yavaş ile Ömer Koçak, Coşkun Torun, Haydar Demir ve Berkay Gökçınar'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

CHP disiplin süreci başlattı

Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı meclis üyelerinin kendisinden rüşvet ettiğini iddia etmişti.

CHP tarafından hakkında disiplin süreci başlatılan Aygün, katıldığı bir TV programında iddialarının arkasında olduğunu söylemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU