Beşiktaş TFF'ye başvurdu: VAR kayıtları, hakem, gözlemci ve temsilci raporları açıklansın

Beşiktaş Kulübü, VAR kayıtlarının açıklanması, hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının açıklanması için TFF'ye başvuruda bulundu

Fotoğraf: bjk.com.tr

Beşiktaş Kulübü, Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

Siyah-beyazlı kulübün başvurusunda, VAR kayıtlarının yanı sıra hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının 26 Aralık Perşembe gününe kadar açıklanması yönünde talepte bulundu.

Başvuruda "22.12.2019 tarihinde Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası nedeniyle kamuoyunda oluşan infial malumunuzdur" denilerek, şu görüşlere yer verildi:

Tüm spor yorumcularının hemfikir olduğu konuların kayıtlara yansıyış biçimlerinin bilinmesi ise kaybedilmiş adalet duygusunun geri kazanımı için son derece önemlidir. Maçla ilgili rapor ve kayıtların paylaşılması, karanlık noktaları aydınlatacak ve kusurlu olanlarla olmayanların ayırt edilmesini sağlacaktır. Anılan nedenlerle müsabakanın hakem, gözlemci ve temsilci raporlarıyla tüm VAR kayıtlarının 26.12.2019 günü saat 17.00'ye kadar kamuoyu ile eksiksiz olarak paylaşılmasını arz ve talep ederiz.

 

Ahmet Nur Çebi - bjk.jpg
Ahmet Mesut Urgancılar - Ahmet Nur Çebi - Adnan Dalgakıran / Fotoğraf: bjk.com.tr

 

Ne olmuştu?

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçı 3-1 kaybeden Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, dün düzenlediği basın toplantısında hakem hatalarına dikkat çekmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ahmet Nur Çebi, hakemlerin ve futbolu yönetenlerin adil olmaları gerektiğini dile getirerek, "Benim takımım, dün iyi performans göstermemiş olabilir, size ne! O bizim iç meselemiz. Hakem gelip bilet kesemez. Bizi doğrayamaz. Herkes işini yapacak. İyi olan şanslı olan kazanacak. Kaybeden de kendisini geliştirmeye uğraşacak. Dün akşamı hiçbir Beşiktaşlı asla unutmayacak. Unutursak aynı rezaleti tekrar yaşayacağımızı biliyoruz! Asla unutmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Basın toplantısında VAR protokolünün de değiştirilmesi gerektiğini iddia eden siyah-beyazlı kulübün başkanı Çebi, şu değerlendirmeyi yapmıştı: 

Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışacağız. Teniste, voleybolda olduğu gibi teknik kadroya VAR’a müracaat imkanı tanınmalı. Şenol (Güneş) hocamın dediği gibi 'iyi niyet olmadıktan sonra var mış yokmuş fark etmiyor'. VAR kayıtları açıklanmalı. Neyi gizliyorsunuz? Futbol ailesinden gizleyecek neyiniz var? Açıklayın kayıtları. Biz de başkaları gibi elimizde kayıt var mı diyelim.Korkmayın, açıklayın. Çürük elmaların temizlenmesinden çekinmeyin. Elma büyükmüş küçükmüş, ihracaata yönelikmiş, geçin bunları. Çürükleri temizlemediğiniz sürece bütün elmaları, yani bütün futbolu yok edeceksiniz.

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU