HÜDA PAR lideri Sağlam: İşsizlik oranları çok vahim, gençler umutsuz

Hükümeti işsizlik sorununa çözüm bulamamaktan dolayı eleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, işsizliğin gençlerde büyük ümitsizliğe yol açtığını söyledi

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam / Fotoğraf: HÜDA PAR Basın

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, haftalık gündem değerlendirmesinde Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)  açıkladığı eylül ayı işsizlik rakamlarına değindi.

İşsizliğin son bulması için yetkililere çağrıda bulunan Sağlam, istihdam oluşturamayan ekonomi politikalarının krizin çözümüne bir katkısının olamayacağını söyledi.

“İstihdamı artırma ve işsizliği düşürme çabaları oyalamadan ibaret”

15-24 yaş arası genç işsizlik oranlarını çok vahim olarak niteleyen Sağlam, “Genç işsizlik 4,5 puan artarak yüzde 26,1’e yükseldi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Her dört gencimizden biri işsiz” diyen Sağlam, “Gençlerimiz geleceğe umutla bakamayacak şekilde ve buhranlarla yaşamaya çalışmaktadır. İstihdamı artırmak ve işsizliği düşürmek için girişilen çabaların aslında kamuoyunu oyalamadan ibaret olduğu görülmektedir” diye konuştu.

İşsizliğin ülkenin en büyük önemli sorunlardan biri haline dönüştüğünü kaydeden Sağlam, hükümetin bu sorunu görmezden gelerek harekete geçmemekte ısrar etmesi ve ekonomi yönetiminin umursamazlığı büyük bir güven bunalımına neden olduğu ifade etti.

“Bugüne kadarki girişimlerin neden başarısız olduğu üzerinde kafa yorulmalı”

İç ve dış politikanın hiçbir sıcak gündemin işsizliği gölgelememesi gerektiğini aktaran Sağlam, devamında şu ifadeleri kullandı:

“İşsizlik, halkımızın kaderi olmaktan çıkmalı, beyin göçüne ve nitelikli iş gücünün dışarıya gitmesinin önüne geçilmeli, coğrafyamızın avantajlarının bilincinde olarak açılımlar gerçekleştirilmelidir. Bugüne kadarki girişimlerin neden başarısız olduğu üzerinde kafa yorulmalı, işsizliğin sosyal ve siyasal sonuçları göz ardı edilmemelidir.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU