Sele kapılan çocuk son anda kurtarıldı

Adana’da gece boyunca etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. 4 ilçede okullar tatil edildi. Sele kapılan 8 yaşındaki bir çocuk çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı

Adana’da gece saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sabah saatlerine kadar devam etti. Sağanak nedeniyle bir çok yerde su baskınları yaşandı.

20191224_2_39988331_50616269.jpg
Fotoğraf: AA

 

Su birikintileri nedeniyle trafik de aksarken, sel baskınına sahne olan Sarıçam ilçesinde, suya kapılan 8 yaşındaki Sabri Talhan Kocamanla çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki bir ara sokakta, yolun karşısına geçmek isterken sele kapılarak sürüklenen kimliği henüz öğrenilemeyen Kocamanla'nın yardımına olaya tanık olan bir belediye otobüsü şoförü Fatih Çakıcıoğlu yetişti. 

Bölgeye giden ekiplerin ilk müdahalesinin ardından Kocamanla, hipotermi tanısıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine kaldırıldı. 

Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen çocuğun tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

Mahallede market işleten baba Yaşar Kocamanla, oğlu Sabri'nin yüzde 92 görme engelli olan annesi Fadime'yi eve bıraktıktan sonra yanına gelmek isterken sel sularına kapıldığını söyledi.

Olay esnasında kendisinin markette olduğunu dile getiren baba Kocamanla şunları söyledi:

Ambulans geldikten sonra 'bir çocuk selde boğuldu' dediler. Aradan 5 dakika sonra benim oğlum olduğunu öğrendim. Gidip baktığımda perişanlıktı, hiçbir hareket hali yoktu. Belediye otobüsü şoförü ve fırıncı arkadaşların kurtardığı söyleniyor. Çamurun içinden çekip çıkarmışlar, belki bir dakika daha olsa kesinlikle kurtarılamazdı.

Olayın takipçisi olacağını belirten baba Kocamanla, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Hastanedeki tedavisi devam eden 8 yaşındaki Sabri Talhan Kocamanla da sel sularına kapıldığını, kendisini otobüs şoförünün kurtardığını anlattı. 

Aracını parkettiği sırada çocuğun sele kapıldığını gördüğünü söyleyen belediye otobüsü şoförü Fatih Çakıcıoğlu olayı şöyle anlattı: x

Ayağı kaydı ve suya düştü. İnsanın aklına tabii o anda bir şey gelmiyor, direkt arkasından koştum 300 metre kadar suda sürüklendi. En son suya battığında yakaladım. Çok şükür şu an iyi.

 

20191224_2_39988331_50616263.jpg
Fotoğraf: AA

 

Yağış nedeniyle Adana'nın 4 merkez ilçesindeki tüm okullarda eğitime ara verildi.

Vali Mahmut Demirtaş, merkez Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki ilk, orta ve lise ile dengi okulların kentte devam eden sağanak nedeniyle bugün için tatil edildiğini söyledi.

Demirtaş, sağanağın etkisini artırarak sürmesinin beklendiği bilgisi üzerine eğitime ara verme kararı aldıklarını belirtti.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU