Referandum sürecinde askıya alınan Gaziantep-Erbil uçak seferleri yeniden başlıyor

Havayolu şirketi Pegasus, önümüzdeki ay Gaziantep-Erbil ve Gaziantep-Basra arasındaki uçak seferlerine yeniden başlayacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

Pegasus'tan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Havalimanı'ndan Erbil Havalimanı'na haftanın iki günü sefer düzenlenecek. 

Yeni Gaziantep-Erbil hattının biletleri 99,99 dolardan, Sabiha Gökçen-Basra hattının biletleri ise 149,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 

Pegasus’un Gaziantep-Erbil uçuşları, Gaziantep Havalimanı’ndan Erbil Havalimanı’na salı ve perşembe günleri 09.10'da, Erbil Havalimanı’ndan Gaziantep Havalimanı’na ise aynı günler saat 11.35’te düzenlenecek.

Sabiha Gökçen-Basra uçuşları Sabiha Gökçen’den Basra Havalimanı’na çarşamba günleri 21.55’te ve cumartesi günleri 23.00'te, Basra Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen'e perşembe günleri 02.30'da ve pazar günleri 03.10'da düzenlenecek.

Gaziantep ve Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil arasında ilk uçak seferi 15 Ekim 2013’te gerçekleşmişti. IKB’nin bağımsızlık referandumu sürecinden sonra Ankara 29 Eylül 2017’de Türkiye’den Erbil ve Süleymaniye’ye tüm uçak seferlerini durdurmuştu.

İstanbul-Erbil uçak seferleri 27 Mart 2018’de yeniden başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın dünkü açıklamasına göre yarın da (25 Ocak) İstanbul-Süleymaniye seferleri başlayacak.

DAHA FAZLA HABER OKU