Bahçeli’den Kanal İstanbul açıklaması: CHP’nin bunu anlaması zor ve zahmetli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir” ifadelerini kullandı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kanal İstanbul ve siyasi kirlenme" başlıklı yazılı açıklamada bulundu.

Bahçeli, Kanal İstanbul projesini haklı sebep göstermeden eleştirenleri 'gayri milli' olarak nitelendirdi.

Bahçeli, Kanal İstanbul projesinin ABD donanmasının Karadeniz’e çıkışının ve yerleşmesinin önünü açmak için hazırlandığını söyleyenleri de sadece yalancı değil, aynı zamanda müfteri olmakla suçladı.

MHP Genel Başkanı, "Amaçsız siyaset ahlaksız teşebbüslere münhal ve müsaittir" sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: 

 'Üçüncü köprüye ne gerek var?” diyen, üçüncü havalimanını eleştiri yağmuruna tutan Sayın Kılıçdaroğlu yapılan yol, köprü, tünel ve havalimanlarını kullanımdan imtina ederse bu elbette kendi bileceği bir şeydir. Paralel emellere meraklı olan CHP Genel Başkanı’nın paralel kanallar açıp, parabol yollar yapıp, paramiliter düşler kurmasının önünde de hiçbir mani hal yoktur. Amaçsız siyaset ahlaksız teşebbüslere münhal ve müsaittir. CHP’nin durumu da aynen budur. Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili referandum çağrıları ise hezeyandır. Bir siyasi partinin seçimden önce vaatlerini sıralayıp iktidara geldikten sonra sözünü tutması milli iradeye saygının gereği, demokrasiye bağlılığın neticesidir. CHP’nin bunu anlaması oldukça zor ve zahmetlidir. Kanal İstanbul; Karadeniz ile Akdeniz arasında geçit olan İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiğini rahatlatmak için İstanbul’un Avrupa yakasında Karadeniz ile Marmara Denizi arasında 43 km’lik yapay bir suyoluyla açılacak projenin ismidir. İstanbul Boğazı’nın trafik yükünün azaltılması için tankerlerin, tehlikeli yük taşıyan gemilerin ve bir kısım ticaret gemilerinin Kanal İstanbul’dan geçişe yönlendirileceği anlaşılmaktadır. 

"Projenin ÇED Raporu hazırlanmış, ardından onaylanmış, sonuç itibariyle askıya da çıkarılmıştır. Mesele rant değil, milli anttır" diyen Bahçeli, Montrö Sözleşmesi'ne ise dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Genel Başkanı, "Yapılanı alkışlamak, yapılacak olanları iyi niyetli düşüncelerle, yapıcı eleştirilerle desteklemek Türkiye sevdasıyla yanıp tutuşanların haysiyetidir" ifadelerini kullandı.

“CHP’nin iktidara geliyoruz iddiaları da uyduruk ve sakil bir hayaldir”

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) yapılan "İktidara gelince Kanal İstanbul projesine izin vermeyeceğiz” şeklindeki açıklamalarına da değinen Bahçeli, CHP'nin hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini ileri sürdü:

Aynı kategorik itirazları hızlı tren, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü’nün proje ve yapım aşamalarında da gösteren CHP ve yedekleri Kanal İstanbul Projesi’ni aşağılamak ve aşındırmak için adeta iftira yarışına girmişlerdir. Söz konusu projeye ucube, cinayet ve ihanet projesi diyen CHP yönetiminin hal-i pürmelali içler acısı, yürek yaralayıcıdır. Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili isabetli ve tevsik edilmiş eleştiri ve teklifleri muhataplarıyla veya kamuoyuyla paylaşmak varken, 'Yapamazsınız, herkes hayır diyor, iktidar olursak para vermeyiz, projeyi iptal ederiz' demek sorumsuzluk örneğidir. Kaldı ki CHP’nin iktidara geliyoruz iddiaları da uyduruk ve sakil bir hayaldir. Türk milleti bozuk, bozguncu, milli ve manevi değerlerle kavgalı, dahası imha ve iflas mümessili CHP’ye iktidar ruhsatını asla ve kat’a vermeyecektir. Arayışlar boşuna, hevesler beyhudedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU