İmamoğlu: “Ben yaptım oldu” anlayışına müsaade etmeyeceğiz

İBB Başkanı: Beş yılın sonunda halkımıza dönüp, gönlü rahat bir şekilde hesap vermek, ‘Bizim dönemimizde en yüksek etik standartlar içinde hareket ettik’ diyebilmek istiyorum

Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehri yöneteceği süre boyunca israfa, gösterişe ve kibre izin vermemek adına üst düzeyde hassasiyet göstereceklerini söyledi. İmamoğlu, “Ben yaptım oldu” anlayışına müsaade etmeyeceklerini de belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kamu Görevlileri Etik Kurulu”nun düzenlediği, “Yerel Yönetimlerde Etik Farkındalık Projesi Çalıştayı”nda konuştu.

İstanbul yönetimiyle ilgili bilgiler veren İBB Başkanı, şunları söyledi:

Yönetimimizde, İstanbul’a hiçbir şekilde hata yapmamak, eksik davranmamak konusunda titiz davranmalıyız. Hiçbir grup ya da parti ya da bir kesime değil, tümüyle 16 milyona yüzümüzü dönmeliyiz. İçimin bu anlamda rahatlamasını istiyorum. Beş yılın sonunda halkımıza dönüp, gönlü rahat bir şekilde hesap vermek, ‘Bizim dönemimizde en yüksek etik standartlar içinde hareket ettik’ diyebilmek istiyorum. Bizim dönemimizde, bu şehirde; israfa, gösterişe, kibre izin vermemek adına en üst seviyede hassasiyet göstereceğiz. ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışına müsaade etmeden, ortak akla riayet edeceğiz ve değer vereceğiz. Çünkü, ne olacaksa, bugün olduğu gibi, sonuna kadar 16 milyon İstanbullunun gözünün önünde olmasını çok arzu ediyoruz. Hangi kararda olursa olsun, 16 milyon insanın iradesine dikkat edeceğiz. Yasaların yanı sıra, vicdan ve ahlak, kılavuzumuz olacak ve bundan asla sapmamaya çalışacağız. Şeffaflık ve etik, bizim bu şehirde gelecek nesillere, demokrasi bilinciyle miras bırakacağımız esas değerimiz olacaktır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ortak akılla hareket edildiği zaman yanlış çıkmaz”

Konuşmasında bir yöneticinin bilerek ya da isteyerek şehrine yanlış yapmak istemeyeceğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

Ama bunu engellemek için ortak akılla, ortak değerlerle hareket ettiğiniz zaman, zaten o süreçten şehre asla bir yanlış çıkmaz; ihanet de çıkmaz. Hele hele İstanbul gibi, insan kaynağı yüksek olan bir şehrin ortak akılla yönetilmesi çok hassas bir süreç. Ben, bu konuda bütün heyetlerin ortak aklına başvurmayı kendisine vazife edinmiş, aynı zamanda bunun nimetini bilen bir yönetici olmak arzusundayım. Bu şehrin yönetiminden, bu anlamda yönetici kibrini söküp almak, bunu uzaklaştırmak çok önemli. İsrafı da gösterişi de… Bizim inancımızda aynı şeyi ifade ediyor.”

“İBB’de seferberlik başlattık”

Farklı düşüncede olan ve eleştirel yaklaşan insanlara kapılar kapatıldığında orada bozulma ve yozlaşmanın başlayacağını vurgulayan İmamoğlu, “Kamu yönetimini siyasi baskıdan kurtarıp; kişiye, gruba ya da partiye bağlı bir şekilde oluşmasının yerine, orada ayrı bir kamu yönetimi kavramının oluşması, hepimizin zaruri görevidir. Sadece merkezi idare değil, yerel yönetimler, yani bizler de bütün çalışanlarıyla bu süreci güçlendirmek ve görevini yapmak zorundadır. İBB’de böyle yapmak için büyük bir seferberlik sürecini başlattık ve büyük bir çaba göstereceğiz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU