Afganistan'da Taliban saldırısında 7 asker öldü

Taliban, saldırıda 20 askerin öldürüldüğünü öne sürdü

Fotoğraf: AP

Taliban militanlarının, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinin Devletabad ilçesindeki askeri karakola düzenlediği saldırıda 7 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, militanların, Devletabad'ın Hili Geli köyündeki askeri karakola saldırdığı belirtildi.

Saldırıda 7 askerin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, 6 güvenlik görevlisinin de yaralandığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görgü tanıkları ise saldırıda hayatını kaybeden askerlerin sayısının 10'un üzerinde olduğunu ileri sürdü.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise saldırıda 20 askerin öldürüldüğü iddia edildi.

Afganistan'da çoğunluğunu ABD'lilerin oluşturduğu yaklaşık 20 bin askerden oluşan NATO birlikleri bulunuyor. Bu birlikler ABD öncülüğünde Afgan güçlerini eğitme, destekleme ve rehberlik etme görevlerinde bulunuyor.

“ABD askeri öldürüldü”

Taliban'a bağlı güçler dün NATO bünyesinde görev yapan bir ABD askerinin öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Ülkenin kuzey vilayetlerinden Kunduz'da bir patlama sırasında yaşandığı ileri sürülen olay sonrası örgüt yazılı bir açıklama yaparak Amerikan ordusunda görev yapan bir kişinin Taliban güçleri tarafından öldürüldüğünü, olayda bir Afgan komandosunun da yaralandığını belirtti. Örgüt kanıt olarak kanlı bir sırt çantası ve askerin kimliğinin bulunduğu fotoğrafları yayınladı.

Ülkedeki NATO birliklerinden yapılan açıklamada ise bir operasyon sırasında bir ABD askerinin öldüğü ifade edildi. Hayatını kaybeden askerin nerede ve ne zaman öldüğüyle ilgili bilgi verilmezken askerin kimliği henüz açıklanmadı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU