HDP’den Soylu’ya ‘hatırlatmalı’ yanıt: İşkence insanlık suçudur, zaman aşımı yoktur

HDP: İnsan hakları ihlallerinden, işkenceden, kötü muameleden, her türlü hukuksuzluktan ve evrensel demokratik ilkeleri çiğnemekten yargılanması gereken kişi Süleyman Soylu’nun kendisidir

Fotoğraf: AA

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işkence iddialarını gündeme taşıyan milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya HDP’den yanıt geldi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Emniyeti’nde gözaltındaki kişilere işkence yapıldığını öne sürdü. Konu hakkında birçok kez açıklama yapan HDP’li vekile Soylu’dan tepki geldi. İçişleri Bakanı, Gergerlioğlu’nun “FETÖ tarafından TBMM’ye sızdırıldığını” öne sürdü.

Soylu’nun bu açıklamalarına HDP’den “İşkence insanlık suçudur, zaman aşımı yoktur. Hatırlatalım” ifadesinin yer aldığı bir açıklama ile cevap geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP’nin açıklamasında Ankara Barosu’nun emniyetteki işkence iddialarıyla ilgili bir rapor hazırladığı hatırlatıldı ve şunlar ifade edildi:

2019 yılının 11 ayında 830 kişinin işkence ve kötü muameleye maruz bırakıldığı açıklanmıştır. Ankara Emniyeti’nde Adalet Bakanlığı eski çalışanı olan 46 kişiye yönelik olarak fiziksel, psikolojik, cinsel şiddet ve işkence iddialarının altı çizilmiştir. 

İşkencenin sadece Ankara değil, birçok emniyette sürdüğü görüşü dile getirilen açıklama şöyle devam etti:

HDP’li bir milletvekilinin Gülen Cemaati tarafından Meclis’e “sızdırıldığını” iddia eden Soylu da çok iyi biliyor ki, darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılması halinde birlikte olduğu yol arkadaşlarının birçoğu yargılanacaktır. Kendi siyasi geçmişinde de karanlık ilişkileri olan Soylu kendini affettirmek için her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe başvurmaktadır. 

İnsan hakları ihlallerinden, işkenceden, kötü muameleden, her türlü hukuksuzluktan ve evrensel demokratik ilkeleri çiğnemekten yargılanması gereken kişi Süleyman Soylu’nun kendisidir. 

İşkence insanlık suçudur, zaman aşımı yoktur. Hatırlatalım. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU