Demokrat Parti Genel Başkanı’ndan Gökçek’e ‘Moğol' benzetmesi: Ankara’nın uğradığı en büyük yağma teşebbüsü

Uysal, Gökçek’in geçmişteki uygulamalarına tepki gösterdi; Twitter'dan bir açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyon Milletvekili Gültekin Uysal, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için, “Moğol istilasından sonra Ankara’nın uğradığı en büyük yağma teşebbüsüne sebep” ifadesini kullandı.

Uysal, Genel Merkez binalarına 2014 yılında imar planı değiştirilerek hukuksuz biçimde el konulduğunu, önce “idari alan” sonra da, “Kültürel, sosyal idari alan” ilan edildiğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokrat Parti binası eski Cumhurbaşknaı ve başbakan Turgut Özal döneminde Anavatan Partisi (AP) tarafından yaptırılış, Doğru Yol (DYP) ile Anavatan Partisi’nin (ANAP) birleşmesi sonucu da Demokrat Parti’ye (DP) geçmişti.

Gökçek, Twitter’dan yayımladığı mesajla tepki gösteren Uysal şunları söyledi:

Genel Merkez olarak kullandığımız, Dışişleri Bakanlığı’nın yanındaki taş bina; hukuksuz bir şekilde, uzunca yıllar Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkalığı’nı yapmış, Moğol istilasından sonra Ankara’nın uğradığı en büyük yağma teşebbüsüne sebep Gökçek’in haksız uygulamalarına maruz kalmıştır.  Görevden alınan Gökçek, 2014 seçimleri öncesinde Yavaş’ın partimizden aday olacağıyla ilgili kamuoyuna birtakım beyanlar düşünce, bir gece ansızın partimizin bulunduğu alanın imarını değiştirerek her zamanki oyununu oynadı.

Uysal’ın “Aziz milletim” diye başlayan açıklaması aynen şöyle:

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU