AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye, dünyanın vicdanı olmayı tek başına yüklenmektedir

Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti, gündeme dair açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Mülteciler konusunda Türkiye’nin tek başına dünyanın yapmadığını yaptığını ifade eden Çelik, “AB, Akdeniz’deki ölümlere sessiz kalırken Türkiye, dünyanın vicdanı olmayı tek başına yüklenmektedir” diye konuştu.

“Örülmeye çalışılan duvar yok edildi”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Libya ile yapılan mutabakat muhtırasına ilişkin Çelik, "Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir" ifadesini kullandı.

Çelik, şöyle devam etti:

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını hiçe sayarak fiili durum oluşturmaya çalışanlara bir kere daha hukuk ve diplomasi yoluyla cevap verilmiştir. Bunu anlamayanlara kahraman Deniz Kuvvetleri orada bayrak göstermeye devam etmektedir.

Libya ile mutabakat muhtırasına karşı CHP'nin tutumunua tepki gösteren Çelik, "CHP geçmişteki genel başkanları zamanında hiçbir zaman bu şekilde gayri milli bir duruş sergilememişti" diye konuştu.

"Türkiye bu mülteci akınını tek başına karşılayamaz"

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "80 binden fazla" diyerek rakam verdiği İdlib'ten mülteci akınının başlamasıyla ilgili olarak bundan sonra Türkiye'nin bu mülteci akınını tek başına karşılayamayacağını söyledi. 

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bundan sonra mülteci meselesinin Türkiye'den çok müttefiklerimizin meselesi haline geleceğini açık bir şekilde ifade ediyoruz.

İdlib'de mutabakatın korunmasının gerektiğinin altını çizen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımızın Putin'le imzaladığı Soçi Muhtırasının açık ihlali anlamına gelen saldırılar son dönemde yoğunlaşmıştır. Mutabakatın korunması gerekiyor.

"Türkiye gerekiyorsa sert güç unsurları kullanılır"

Türkiye'nin milli çıkarlarını korumak için gerekirse sert güç unsurlarını kullanacağını belirten Çelik, şöyle devam etti:

Milli çıkarlarımızın korunması için Akdeniz başta olmak üzere herhangi bir yerde açık ve aleni bir şekilde Türkiye'ye karşı bir organizasyon kurulmak isteniyorsa diplomasi ise diplomasi, sert güç unsurlarını kullanmak gerekiyorsa sert güç unsurları kullanılır.

"Biz olayın dışındayız" 

Çelik, Togo Kuleleri inşaatının mühürlenmesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "CHP yönetiminin kamuoyunu tatmin edecek ayrıntılı bir açıklama yapması gerekir. Biz olayın dışındayız ve dışında kalacağız" yorumunu yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU