PFDK'dan Tuzlaspor'a ceza yağdı

PFDK, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile oynanan maçtan sonra çıkan "saha olayları, talimatlara aykırılık, sportmenliğe aykırı açıklamalar" gerekçeleriyle Tuzlaspor Kulübü'ne ve oyuncularına men ve para cezası verdi

PFDK, Tuzlasporlu Gökhan Çıra'ya (11),  5 maç men ve 7 bin 500 TL para cezası verdi / Fotoğraf: İHA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Tuzlaspor ile Galatasaray arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eleme rövanş karşılaşmasında yaşananlar gerekçesiyle Tuzlaspor Kulübü'ne para ve men cezası verdi. 

 

 

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, "Tuzlaspor Kulübü mensuplarının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 18 bin TL, akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık gerekçesiyle 12 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL para cezası" verildi. 

PFDK ayrıca Tuzlasporlu yönetici Muhammet Ali Kanıçok'a "sportmenliğe aykırı hareketi" gerekçesiyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 17 bin TL para cezası verilirken, Tuzlaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç'a  ceza verilmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gökhan Çıra'ya 5 maç ceza

Kurul, Tuzlasporlu futbolcu Gökhan Çıra'ya "sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması ve rakip takım sporcusuna yönelik hakareti" gerekçesiyle 5 maç men ve 7 bin 500 TL para cezası verdi. 

Öte yandan PFDK, Tuzlasporlu futbolculardan Bayram Olgun'a "sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle" 1 maç men ve 3 bin TL para cezası verirken, Kerem Şahin'i "kavga eylemi" gerekçesiyle 4 maçtan men etti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU