Pitbull nöbet geçiren sahibine saldırarak ölümüne yol açtı

Olaydan sadece bir gün sonra ABD'nin Teksas eyaletinde yaşanan bir başka köpek saldırısında bir kadın daha hayatını kaybetti

ABD'de bazı sigorta şirketleri pitbull cinsi köpeklerin ısırıklarını sigorta kapsamına dahil etmiyor (Pixabay)

Yetkililer, nöbet geçirdiği sırada ailesinin köpeğinin saldırısına uğrayan 44 yaşındaki kadının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Cuma akşam saatlerinde nöbet geçiren Melissa Astacio isimli kadın, Massachusetts'teki Somerset bölgesindeki evlerinde baktıkları hayvanın saldırısına uğradı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bristol Bölge Savcısı'nın ofisinden yapılan açıklamada, Astacio'nun kızının 911'i aradığı ancak polisin ve sağlık görevlilerinin kadını kurtaramadığı belirtildi.

Açıklamada "Polis ve sağlık görevlilere olay yerine ulaştığında, polis kadına yardım edebilmek için köpeğe şok tabancısıyla ateş etmek zorunda kaldı, kadın daha sonra hızla Rhode Island Hastanesi'ne kaldırıldı" dendi.

Astacio'nun köpeğin saldırısından bir saat sonra, akşam 18.20 civarında hastanede hayatını kaybettiği söylendi.

8 yaşındaki pitbull cinsi köpek, Swansea Hayvan Kurtarma tarafından götürüldü ve karantinaya alındı.

Yetkililer cinayet şüphesi olmadığına inandıklarını, 44 yaşındaki kadının nöbet geçirmesine yol açan tıbbi bir rahatsızlığı olduğunun ailesi ve arkadaşlarınca bilindiğini söyledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ABD'de her yıl yaklaşık 4,7 milyon köpek saldırısı gerçekleştiğini, bunlardan 30 ile 50 tanesinin ölümcül olduğunu tahmin ediyor.

Cumartesi günü üç pitbullun saldırısına uğrayan Teksaslı bir kadın da Houston'da hayatını kaybetmişti. İddialara göre kadın olay yerinde, vücudunun her yerinde ısırık izleriyle polis tarafından bulunmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU